Prajitura din albus si Creme Ole

de Teo in Prajituri, 9 Oct 2011 | 14390 vizualizari

 

Este o prajitura foarte gustoasa, pe care am mancat-o la nepoata mea si mi-a placut foarte mult, asa incat m-am gandit sa o impartasesc cu voi, bucatarasii :) .....

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 300 g zahar
  • 400 g fulgi de cocos
  • 8 albusuri
  • 2 plicuri de zahar vanilinat

CREMA:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 1 lingura de cacao
  • 1 lingura cafea/nes
  • 2 linguri de zahar
  • 50 g unt
  • 4 linguri de lapte/frisca lichida

CREMA DE VANILIE:

  • 1 plic Creme Ole
  • 500 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albus si Creme Ole:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi cu zaharul. Se adauga fulgii de cocos si se incorporeaza amestecand usor. Pasta astfel rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si sa lasa in cuptor la foc potrivit circa 20 de minute.


Intre timp se fierbe crema de ciocolata. Se intinde peste blatul rece.


"Creme Ole" se mixeaza cu frisca lichida, dupa care se intinde peste crema de ciocolata. Deasupra se rade ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albus si Creme Ole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

laura2002 1

22.04.2013, 12:01

si galbenusurile? nu se folosesc?

Teo 1

28.04.2013, 22:55

Galbenusurile nu se folosesc!mai facem o crema cu ele pentru alta prajitura!

delia64 1

10.11.2014, 16:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de miel
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura betivanca