Prajitura din albus si Creme Ole

de Teo in Prajituri, 9 Oct 2011 | 12657 vizualizari

 

Este o prajitura foarte gustoasa, pe care am mancat-o la nepoata mea si mi-a placut foarte mult, asa incat m-am gandit sa o impartasesc cu voi, bucatarasii :) .....

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 300 g zahar
  • 400 g fulgi de cocos
  • 8 albusuri
  • 2 plicuri de zahar vanilinat

CREMA:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 1 lingura de cacao
  • 1 lingura cafea/nes
  • 2 linguri de zahar
  • 50 g unt
  • 4 linguri de lapte/frisca lichida

CREMA DE VANILIE:

  • 1 plic Creme Ole
  • 500 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albus si Creme Ole:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi cu zaharul. Se adauga fulgii de cocos si se incorporeaza amestecand usor. Pasta astfel rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si sa lasa in cuptor la foc potrivit circa 20 de minute.


Intre timp se fierbe crema de ciocolata. Se intinde peste blatul rece.


"Creme Ole" se mixeaza cu frisca lichida, dupa care se intinde peste crema de ciocolata. Deasupra se rade ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albus si Creme Ole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

laura2002 1

22.04.2013, 12:01

si galbenusurile? nu se folosesc?

Teo 1

28.04.2013, 22:55

Galbenusurile nu se folosesc!mai facem o crema cu ele pentru alta prajitura!

delia64 1

10.11.2014, 16:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

Pizza fetelor

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca