Prajitura din albusuri cu ricotta

de angyb in Prajituri, 1 Mar 2013 | 2821 vizualizari

 

Cum aveam niste albusuri congelate am hotarat sa fac o prajiturica .

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 cana de albusuri
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana de faina alba
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri
  • Crema:
  • 1 ou
  • 3 linguri de faina
  • 400 ml lapte
  • 1 ou
  • 1lingura de limoncello
  • 2 linguri de zahar
  • 200 ml frisca
  • 250 g ricotta
  • Glazura:
  • 100g ciocolata cu alune (maruntite)
  • 50g unt
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura de limoncello
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albusuri cu ricotta:

Blatul: Batem spuma albusurile pana cand se intaresc, dupa care se adauga zaharul si continuam sa batem pana cand devine o bezea. Adaugam faina amestecata cu drojdia si amestecam cu miscari de sus in jos. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade aproximativ 30-35 de minute (pana cand trece testul cu scobitoarea)

Crema: Amestecam faina cu oul si un pic de lapte. Dam la foc restul de lapte si cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de faina si lasam sa fiarba pana cand se ingrosa amestecand mereu. Luam de pe foc si adaugam zaharul si lingura de limoncello. Lasam sa se raceasca.

Cand crema s-a racit o amesetcam cu ricotta si frisca batuta spuma .

Glazura:topim pe baie de abur ciocolata impreuna cu untul.

Sirop: Topim la foc mic zaharul impreuna cu apa dupa care adaugam lingura de limoncello si lasam sa se raceasca.

Asamblarea: Insiropam bine blatul ,intindem deasupra crema dupa care turnam deasupra glazura .Dam la rece cateva ore .

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura din albusuri cu ricotta-0
Prajitura din albusuri cu ricotta-1
Prajitura din albusuri cu ricotta-2

COMENTARII (20)

angyb

angyb 1

02.03.2013, 09:45

alba_zori

alba_zori 1

04.03.2013, 19:05

Si asta am pierdut-o dar vad acum ce buna e si reteta,super!te pup

angyb

angyb 1

05.03.2013, 08:34

Alba multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!