Prajitura din albusuri cu zmeura

de Panacris in Dulciuri, 14 Iun 2015 | 2887 vizualizari

 

Mereu se adună albușuri;) De data asta, chiar mi-a plăcut pufoșenia. Doar că a fost prea puținăăă :(((

 

INGREDIENTE

  • Albuș de ou 1 cană, cca. 7 bucăți,
  • Îndulcitor GreenSugar 100 g,
  • Făină albă de grâu 1 cană,
  • Praf de copt cu șofran 1 plic,
  • Oțet de căpșuni 1 lingură,
  • Sare iodată 2 g,
  • Pudră de cacao 3 linguri,
  • Zmeură proaspătă o cană.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albusuri cu zmeura:

Albușurile, atenție!!!, aduse la temperatura camerei se bat energic cu un praf de sare și o lingură de oțet aromatizat. După ce s-au albit și umflat se adaugă îndulcitorul sau zahărul și se amestecă rapid până se obține o spumă lucioasă.

Se adaugă făina și praful de copt cernut, apoi se amestecă ușor până ce se înglobează în amestecul de albuș.

Din compoziția rezultată, se pun deoparte într-un castron un sfert din compoziție, ce se amestecă cu pudra de cacao.   

Într-o tavă tapetată se toarnă compoziția albă, apoi cea cu pudra de cacao din loc în loc, deasupra se adaugă zmeura proaspătă.

Prăjitura se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 200 grade. După ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor, se lasă la răcit, după care se pudrează cu zahăr. Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Catalina L 1

15.06.2015, 09:44

Panacris 1

15.06.2015, 12:07

Cleme, mâncarea, nu și prăjitura ) Că a venit Zmeul Mijlociu în weekend acasă )

Rocsi 1

15.06.2015, 21:02

Chiar ca e o pufosenie, iar eu cum ador pufoseiile, nu refuz cateva bucatele

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

4604 puncte

Rocsi

4407 puncte

Constelatialeu

3220 puncte

Gherca Daniela

3126 puncte

Catalina L

2432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie si budinca de vanilie