Prajitura din albusuri cu zmeura

de Panacris in Dulciuri, 14 Iun 2015 | 1186 vizualizari

 

Mereu se adună albușuri;) De data asta, chiar mi-a plăcut pufoșenia. Doar că a fost prea puținăăă :(((

 

INGREDIENTE

  • Albuș de ou 1 cană, cca. 7 bucăți,
  • Îndulcitor GreenSugar 100 g,
  • Făină albă de grâu 1 cană,
  • Praf de copt cu șofran 1 plic,
  • Oțet de căpșuni 1 lingură,
  • Sare iodată 2 g,
  • Pudră de cacao 3 linguri,
  • Zmeură proaspătă o cană.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albusuri cu zmeura:

Albușurile, atenție!!!, aduse la temperatura camerei se bat energic cu un praf de sare și o lingură de oțet aromatizat. După ce s-au albit și umflat se adaugă îndulcitorul sau zahărul și se amestecă rapid până se obține o spumă lucioasă.


Se adaugă făina și praful de copt cernut, apoi se amestecă ușor până ce se înglobează în amestecul de albuș.


Din compoziția rezultată, se pun deoparte într-un castron un sfert din compoziție, ce se amestecă cu pudra de cacao.


Într-o tavă tapetată se toarnă compoziția albă, apoi cea cu pudra de cacao din loc în loc, deasupra se adaugă zmeura proaspătă.


Prăjitura se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 200 grade. După ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor, se lasă la răcit, după care se pudrează cu zahăr. Spor și poftă bună!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Catalina L 1

15.06.2015, 09:44

Panacris 1

15.06.2015, 12:07

Cleme, mâncarea, nu și prăjitura ) Că a venit Zmeul Mijlociu în weekend acasă )

Rocsi 1

15.06.2015, 21:02

Chiar ca e o pufosenie, iar eu cum ador pufoseiile, nu refuz cateva bucatele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pavlova cu crema de vanilie si frisca