Prajitura din albusuri cu zmeura

de Panacris in Dulciuri, 14 Iun 2015 | 1611 vizualizari

 

Mereu se adună albușuri;) De data asta, chiar mi-a plăcut pufoșenia. Doar că a fost prea puținăăă :(((

 

INGREDIENTE

  • Albuș de ou 1 cană, cca. 7 bucăți,
  • Îndulcitor GreenSugar 100 g,
  • Făină albă de grâu 1 cană,
  • Praf de copt cu șofran 1 plic,
  • Oțet de căpșuni 1 lingură,
  • Sare iodată 2 g,
  • Pudră de cacao 3 linguri,
  • Zmeură proaspătă o cană.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albusuri cu zmeura:

Albușurile, atenție!!!, aduse la temperatura camerei se bat energic cu un praf de sare și o lingură de oțet aromatizat. După ce s-au albit și umflat se adaugă îndulcitorul sau zahărul și se amestecă rapid până se obține o spumă lucioasă.


Se adaugă făina și praful de copt cernut, apoi se amestecă ușor până ce se înglobează în amestecul de albuș.


Din compoziția rezultată, se pun deoparte într-un castron un sfert din compoziție, ce se amestecă cu pudra de cacao.


Într-o tavă tapetată se toarnă compoziția albă, apoi cea cu pudra de cacao din loc în loc, deasupra se adaugă zmeura proaspătă.


Prăjitura se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 200 grade. După ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor, se lasă la răcit, după care se pudrează cu zahăr. Spor și poftă bună!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Catalina L 1

15.06.2015, 09:44

Panacris 1

15.06.2015, 12:07

Cleme, mâncarea, nu și prăjitura ) Că a venit Zmeul Mijlociu în weekend acasă )

Rocsi 1

15.06.2015, 21:02

Chiar ca e o pufosenie, iar eu cum ador pufoseiile, nu refuz cateva bucatele

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie si bezea