Prajitura din rest de cozonac

de Ligia Bxl in Prajituri, 5 Ian 2014 | 7457 vizualizari

 

Pentru ca am primit un cozonac foarte bun,facut in casa de draga noastra matusa,mi-a mai ramas din el si am incercat aceasta reteta,si asta a iesit :)

 

INGREDIENTE

  • 1/2 de cozonac cu cacao,nuci si stafide
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 1/2 cana zahar
  • 3 linguri amidon
  • 150 gr unt
  • 1 fiola esenta de rom
  • 3 linguri cacao
  • Sirop:
  • 1-2 pahare de apa
  • 4-5 linguri zahar pudra
  • 3 fiole de esenta de rom
  • Ptr ornat:
  • pudra de alune de padure
  • figurine din ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din rest de cozonac:

Se feliaza cozonacul. Feliile se pun intr-o tava de yena, una langa alta.


Se insiropeaza (ingredientele ptr sirop se amesteca bine pana se topeste zaharul).


Se face crema astfel:se fierbe laptele cu zaharul,din compozitia asta se pun intr-un bol cateva linguri si se dizolva amidonul.


Se toarna amidonul peste lapte si se fierbe pana se ingroasa,apoi se adauga cacaoa.


Se ia de pe foc si se adauga untul si esenta de rom.


Se pune jumatate din aceasta crema peste feliile de cozonac insiropate, apoi se pune iar un strat de cozonac,se insiropeaza.


Deasupra se pune restul de crema si se presara pudra de alune de padure(sau nuci,migdale,dupa preferinte).


Se da la rece si se poate portiona.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din rest de cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Ligia Bxl 1

07.01.2014, 12:42

dupa atatea prajituri cine a mai putut sa manance si cozonac?si pana la urma sa mancat si inca repede

Angelina_Elena 1

08.01.2014, 14:35

Tare bine arata si cu ocazia asta ai reciclat cozonacul!

tanyapatap 1

10.01.2014, 11:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Tort Împărătesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

Desert inghetata de cafea si ciocolata

de Ancutsa 5

ieri la 20:19

RETETA RECOMANDATA
Prajitura din cozonac