Prajitura din rest de cozonac

de Ligia Bxl in Prajituri, 5 Ian 2014 | 13778 vizualizari

 

Pentru ca am primit un cozonac foarte bun,facut in casa de draga noastra matusa,mi-a mai ramas din el si am incercat aceasta reteta,si asta a iesit :)

 

INGREDIENTE

  • 1/2 de cozonac cu cacao,nuci si stafide
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 1/2 cana zahar
  • 3 linguri amidon
  • 150 gr unt
  • 1 fiola esenta de rom
  • 3 linguri cacao
  • Sirop:
  • 1-2 pahare de apa
  • 4-5 linguri zahar pudra
  • 3 fiole de esenta de rom
  • Ptr ornat:
  • pudra de alune de padure
  • figurine din ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din rest de cozonac:

Se feliaza cozonacul. Feliile se pun intr-o tava de yena, una langa alta.

Se insiropeaza (ingredientele ptr sirop se amesteca bine pana se topeste zaharul).

Se face crema astfel:se fierbe laptele cu zaharul,din compozitia asta se pun intr-un bol cateva linguri si se dizolva amidonul.

Se toarna amidonul peste lapte si se fierbe pana se ingroasa,apoi se adauga cacaoa.

Se ia de pe foc si se adauga untul si esenta de rom.

Se pune jumatate din aceasta crema peste feliile de cozonac insiropate, apoi se pune iar un strat de cozonac,se insiropeaza.

Deasupra se pune restul de crema si se presara pudra de alune de padure(sau nuci,migdale,dupa preferinte).

Se da la rece si se poate portiona.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din rest de cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Ligia Bxl 1

07.01.2014, 12:42

dupa atatea prajituri cine a mai putut sa manance si cozonac?si pana la urma sa mancat si inca repede

Angelina_Elena 1

08.01.2014, 14:35

Tare bine arata si cu ocazia asta ai reciclat cozonacul!

tanyapatap 1

10.01.2014, 11:29

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura din cozonac