Prajitura Diplomat

de alilianaa in Prajituri, 29 Iul 2013 | 12275 vizualizari

 

Deaorece este facuta ,, mai" noaptea:)) am evitat sa fac foto, lumina n-ar fi ajutat prea mult.

 

INGREDIENTE

  • un pachet piscoturi mare ( cu 4 pachetele)
  • 500 ml frisca
  • 8 linguri zahar plus alte 4 pentru sirop
  • 4 galbenusuri
  • vanilie
  • o cutie compot ananas
  • fulgi de ciocolata si inimioare de zahar ( ornament)
  • 700 ml lapte
  • 2 plicuri gelatina
  • capsuni din dulceata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Diplomat:

Siropul: se caramelizeaza 4 linguri de zahar peste care se pun 300 ml apa si se lasa la topit.


Crema: galbenusurile se bat bine cu cele 8 linguri zahar impreuna cu vanilia. Peste acestea se pune laptele in fir subtire si se fierbe pe baie de abur. Cand este gata se da la rece.


Frisca se bate si se da la rece.


Gelatina se hidrateaza in sucul de ananas si se pune la topit pret de 30 sec la microunde inainte de a fi amestecata in compozitie.


Cand toate acestea s-au racit se amesteca usor cu un tel sau o lingura de lemn peste care se adauga ananasul taiat cubulete.


Se ia o tava dreptunghiulara mai mare, se tapeteaza cu folie. Ca folia sa se aseze mai bine, umezim putin tava. Pe margini se pun piscoturi insiropate, pe fund capsuni din dulceata. Se adauga crema, se intinde uniform si de-asupra se pun piscoturi ( prin rasturnare acestea sa vina la baza prajiturii).


Se lasa la rece o nopate. Inainte de a fi servita se rastoarna prajitura pe o tava. Se orneaza dupa inspiratie.


Pofta sa avem!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

RuxyRux 1

23.08.2013, 21:07

alilianaa 1

23.08.2013, 22:01

Multumesc mult, Mihaela!

alilianaa 1

23.08.2013, 22:01

Ruxy,

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert negresa cu nuci si cirese
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat cu compot de piersici- reteta nr. 400