Prajitura Diplomat

de alilianaa in Prajituri, 29 Iul 2013 | 16776 vizualizari

 

Deaorece este facuta ,, mai" noaptea:)) am evitat sa fac foto, lumina n-ar fi ajutat prea mult.

 

INGREDIENTE

  • un pachet piscoturi mare ( cu 4 pachetele)
  • 500 ml frisca
  • 8 linguri zahar plus alte 4 pentru sirop
  • 4 galbenusuri
  • vanilie
  • o cutie compot ananas
  • fulgi de ciocolata si inimioare de zahar ( ornament)
  • 700 ml lapte
  • 2 plicuri gelatina
  • capsuni din dulceata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Diplomat:

Siropul: se caramelizeaza 4 linguri de zahar  peste care se pun 300 ml apa si se lasa la topit. 

Crema:  galbenusurile se bat bine cu cele 8 linguri zahar impreuna cu vanilia. Peste acestea se pune laptele in fir subtire si se fierbe pe baie de abur. Cand este gata se da la rece. 

Frisca se bate si se da la rece.

Gelatina se hidrateaza in sucul de ananas si se pune la topit pret de 30 sec la microunde inainte de a fi amestecata in compozitie. 

Cand toate acestea s-au racit se amesteca usor cu un tel sau o lingura de lemn peste care se adauga ananasul taiat cubulete.

Se ia o tava dreptunghiulara mai mare, se tapeteaza cu folie. Ca folia sa se aseze mai bine, umezim putin tava. Pe margini se pun piscoturi insiropate, pe fund capsuni din dulceata. Se adauga crema, se intinde uniform si de-asupra se pun piscoturi ( prin rasturnare acestea sa vina la baza prajiturii). 

Se lasa la rece o nopate. Inainte de a fi servita se rastoarna prajitura pe o tava. Se orneaza dupa inspiratie. 

Pofta sa avem!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

RuxyRux 1

23.08.2013, 21:07

alilianaa 1

23.08.2013, 22:01

Multumesc mult, Mihaela!

alilianaa 1

23.08.2013, 22:01

Ruxy,

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat