Prajitura diplomat cu fructe

de Laly in Prajituri, 14 Noi 2010 | 50092 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT:
  • 4 oua mari
  • 2 cesti zahar
  • 1 1/2 cesti faina
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • un praf de sare
Crema diplomat:
  • 4 oua
  • 150-200 gr zahar
  • 500 ml frisca
  • esenta de lamaie sau portocala
  • 1 plic gelatina
Decor:
  • fructe(kiwi,mandarine,struguri,etc)
  • tort jelee transparent de la Dr Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura diplomat cu fructe:

Toate ingredientele trebuiesc tinute la temperatura camerei.


Pentru blat:


Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile bine cu un praf de sare.


Fierbem zaharul si apa pana devin un sirop.Fierbinte il turnam peste albusuri,si mixam continuu.Cand am terminat de turnat tot siropul,adaugam galbenusurile,si uleiul.Amestecam faina cu cacaoa si o cernem deasupra.Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia.


Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.Turnam aluatul,apoi il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.Se lasa sa se raceasca.


Pentru crema:


Ouale impreuna cu zaharul se bat bine.Se pun la pe baie de abur,pana cand crema se ingroasa ca o smantana.Se lasa sa se raceasca.


Frisca se bate bine.Gelatina se pune la inmuiat in 3 linguri de apa sau suc de fructe.Se pune la incalzit (atentie sa nu fiarba),apoi se amesteca cu crema de ou.Adaugam si esenta.Se amesteca frisca cu crema de ou.


Se tapeteaza tava cu folie de plastic.Se adauga blatul,apoi punem crema.Adaugam fructele in functie de ce model doreste fiecare.Preparam jeleul conform instructiunilor de pe plic.Il turnam caldut peste prajitura.Se da la rece cateva ore.


Se taie sub ce forma doreste fiecare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura diplomat cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (78)

oana_d 1

04.12.2010, 18:30

Am si eu o reteta de diplomat cu fructe, dar o s-o incerc si pe asta, arata excelent

Mihaela11_jo 1

13.01.2011, 22:27

Foarte aromata si aspectuoasa

elena1988 1

24.02.2011, 09:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de ciocolata si frisca