PRAJITURA DIPLOMAT CU VISINE

de Laly in Prajituri, 1 Aug 2010 | 20049 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri ulei
  • un praf de sare

Umplutura de visine:

  • 500 gr visine proaspete sau congelate
  • 200 gr zahar
  • 300 ml apa

Crema diplomat:

  • 4 galbenusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 ml din siropul visinelor
  • 2 plicuri gelatina (20 gr)
  • visinele racite
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA DIPLOMAT CU VISINE:

Preparam un blat pandispan.Ouale la temperatura camerei se separa.Se bat albusurile cu zaharul,pus cate o lingura,pana se incorporeaza tot.


Galbenusurile le frecam cu ulei si un praf de sare,apoi le adaugam peste albusuri.


Amestecam faina cu cacaoa.O incorporam in oua si amestecam cu lingura de jos in sus.


Tapetam o tava cu ulei si faina,adaugam compozitia si introducem la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.Se lasa la racit,apoi se taie blatul in doua.


Visinele le punem pe foc cu zaharul si apa.Le lasam sa fiarba circa 20 minute la foc mic.Cand sunt fierte se pun in strecuratoare la scurs si le lasam sa se raceasca.


Gelatina o punem la hidratat in zeama de la visine (150ml).


Frisca o batem pana capata o consistenta lejera,nu de tot, apoi o punem la rece.Intr-un vas batem galbenusurile cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste si capata o textura cremoasa.Se adauga siropul visinelor (200 ml),frisca si mestecam cu un tel.Se adauga si gelatina topita,si se amesteca sa se incorporeze bine in crema.


La sfarsit se adauga visinele,si se mesteca cu o spatula.


In tava in care am copt blatul se pune o folie de plastic alimentara mai lunga,sa putem imbraca prajitura cu ea.


Se pune primul blat,se adauga crema,apoi cel de-al doilea blat.Se acopera cu folia si se introduce la frigider pana se intareste.


Se imbraca prajitura in glazura de ciocolata,frisca sau dupa imaginatia fiecaruia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA DIPLOMAT CU VISINE" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

elena1988 1

24.02.2011, 09:53

Bunica 1

15.01.2013, 00:05

Bya Ralu 1

15.01.2013, 00:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida cu mere