Prajitura Doamna Walewska

de cristina1985 in Prajituri, 30 Mai 2016 | 4312 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g unt
  • 2 1/2 pahar faina (420 g)
  • 1/2 pahar zahar (125 g)
  • 1 praf de copt
  • 4 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 2 lg amidon
  • 300 g gem prune
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 500 ml lapte
  • 2 lg amidon/faina
  • 3 galbenusuri
  • 3 lg zahar
  • esenta vanilie/baton vanilie
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Doamna Walewska:

Aluatul : Se separa galbenusurile de albusuri (albusurile se pun peste foi). Se amesteca faina, praful de copt si zaharul.Se adauga galbenusurile  si untul. Amesteci totul , o invelesti in folie alimentara si se tine la congelator 20 minute.

Se fac doua foi , cu dimensiunea de 22x27 cm (eu le-am facut pe dosul unei tavi de aragaz) . Se ung cu gem si se tin 15 minute, la 180 de grade Celsius.Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si iar se bat.Se pune jumatate de cantitate de albusuri peste o foaie si se mai coace 15 minute.Asa se procedeaza si cu a doua foaie.

Crema: Se fierbe mai mult de jumatate de cantitate de lapte cu zaharul, iar restul il amesteci cu amidonul/faina si galbenusurile.Cand laptele fierbe, se adauga amestecul de galbenusuri si se amesteca 15 minute.

Se scoate apa din unt si se amesteca treptat cu crema de vanilie.

Se pune crema pe unul din blaturi si se aseaza a doua foaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Doamna Walewska" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Rahela Velicu 1

30.05.2016, 20:17

pare delicioasa!

Rocsi 1

31.05.2016, 21:20

Buna prajitura asta!

kytz 1

04.01.2017, 19:32

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Ole