Prajitura "Domenico"

de Dea_Dea in Prajituri, 12 Noi 2013 | 1936 vizualizari

 

Prajitura poarta numele unui preten, caruia i-a placut

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 6 linguri de faina
  • un plic de praf de copt
  • CREMA:
  • 600 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri amidon
  • 300 ml frisca lichida
  • KRANTZ:
  • 150 gr miez de nuca
  • 4 linguri de zahar
  • SIROP
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • GLAZURA
  • 300 ml frisca batuta
  • DECOR
  • un pachet de biscuiti Picnik
  • 60 gr ciocolata topita
  • coulis de fructe de padure
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Domenico":

Blat : Albusurile sebat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava cu hartie de copt(30x40), se coace 35-40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.


Crema: Facem prima data krantzul. Topim zaharul si adaugam miezul de nuca, amestecam bine si lasam la racit.Acum facem crema de lapte. Se pune la foc 500 ml lapte cu zaharul, amidonul se dizolva in 100 ml lapte . Cand laptele de pe foc clocoteste, turnam amidonul , amestecand continuu pana se ingroasa si lasam la racit. Nuca cu zaharul se macina dar nu foarte tare. Frisca se bate si se incorporeaza in crema, apoi adaugam si krantul.


Sirop:Se amesteca apa cu zaharul , pana se dizolva zaharul


Asamblare:Blatul se taie in doua si se insiropeaza. Se pune o parte de blat pe platou , apoi jumatate de crema, peste crema se pun biscuitii si se stopesc cu sirop.Peste biscuiti se pune cealalta jumatate de crema si partea cealalta de blat insiropat .Deasupra de pune frisca batuta. Se orneza cu biscuiti, ciocolata topita si coulis de fructe de padure

 

TIPS-URI

1

Biscuitii sunt optionali

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Domenico"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

diaconta 1

12.11.2013, 15:21

ce prajiturica buna dar vad ca doar o bucatica ai mai salvat

tanyapatap 1

12.11.2013, 15:57

babi5 1

07.10.2014, 12:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu foi de napolitane