Prajitura Dr. Oetker

de mimmi in Prajituri, 3 Iul 2013 | 2615 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat crocant ( foaia de jos)
  • 200 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 60 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 130 g unt
  • Pentru aluatul oparit:
  • 330 ml apa
  • 70 g unt
  • 200 g faina
  • un praf de sare
  • 40 g amidon alimentar
  • 5 oua
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • dulceata de zmeura/capsuni
  • 400 g zmeura/capsuni
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 40 g zahar
  • 500 g branza dulce
  • 1 plic spuma pentru deserturi cu gust de frisca
  • 150 ml lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Dr. Oetker:

Mod preparare aluat crocant:


Se amesteca faina,praful de copt,zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga untul si se amesteca pana la obtinerea unui aluat omogen. Intindem o foaie cu ajutorul sucitorului si o coacem intr-o tava pe hartie de copt,pana incepe sa se rumeneasca. (30x40 cm)


Pentru aluatul oparit:


Se topeste intr-o craticioara untul cu apa si sarea. Se ia de pe foc si se adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Se amesteca cu mixerul si se adauga treptat ouale. Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem foile pe hartie de copt pentru cca 20 de minute. Se lasa foile la racit.


Pentru crema:


Preparam budinca conform instructiunilor de pe ambalaj,se adauga branza,zaharul si spuma pentru frisca.


Peste foaia crocanta intindem un strat de dulceata si asezam una dintre cele 3 foi de mai sus. Adaugam un strat de crema,peste care asezam capsuni taiate bucatele si inca un strat de crema. Asezam o a doua foaie din aluatul oparit,intindem crema ramasa si ornam cu capsuni si triunghiuri formate din cea de a treia foaie. Presaram zahar pudra si o dam la frigider pentru cca 2 ore.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dr. Oetker" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

03.07.2013, 20:01

Ce faina

iri_iri 1

03.07.2013, 22:25

tare imi place

gaby_duceag 1

03.07.2013, 23:13

arată super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura duo (Dukan)