Prajitura Dr. Oetker

de mimmi in Prajituri, 3 Iul 2013 | 2041 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat crocant ( foaia de jos)
  • 200 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 60 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 130 g unt
  • Pentru aluatul oparit:
  • 330 ml apa
  • 70 g unt
  • 200 g faina
  • un praf de sare
  • 40 g amidon alimentar
  • 5 oua
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • dulceata de zmeura/capsuni
  • 400 g zmeura/capsuni
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 40 g zahar
  • 500 g branza dulce
  • 1 plic spuma pentru deserturi cu gust de frisca
  • 150 ml lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Dr. Oetker:

Mod preparare aluat crocant:


Se amesteca faina,praful de copt,zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga untul si se amesteca pana la obtinerea unui aluat omogen. Intindem o foaie cu ajutorul sucitorului si o coacem intr-o tava pe hartie de copt,pana incepe sa se rumeneasca. (30x40 cm)


Pentru aluatul oparit:


Se topeste intr-o craticioara untul cu apa si sarea. Se ia de pe foc si se adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Se amesteca cu mixerul si se adauga treptat ouale. Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem foile pe hartie de copt pentru cca 20 de minute. Se lasa foile la racit.


Pentru crema:


Preparam budinca conform instructiunilor de pe ambalaj,se adauga branza,zaharul si spuma pentru frisca.


Peste foaia crocanta intindem un strat de dulceata si asezam una dintre cele 3 foi de mai sus. Adaugam un strat de crema,peste care asezam capsuni taiate bucatele si inca un strat de crema. Asezam o a doua foaie din aluatul oparit,intindem crema ramasa si ornam cu capsuni si triunghiuri formate din cea de a treia foaie. Presaram zahar pudra si o dam la frigider pentru cca 2 ore.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dr. Oetker" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

03.07.2013, 20:01

Ce faina

iri_iri 1

03.07.2013, 22:25

tare imi place

gaby_duceag 1

03.07.2013, 23:13

arată super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si capsuni