Ruladă Cristal

de madi_marin in Prajituri, 7 Dec 2014 | 2540 vizualizari

 

Moş Nicolae a fost foarte darnic! A venit cu bunătăţi de la Dr. Oetker, pentru care îi mulţumesc şi cu ajutorul cărora am pregătit această minunată ruladă. Vă doresc să vă bucuraţi din plin de luna cadourilor, de zăpadă, mese gustoase şi momente preţioase alături de cei dragi!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 3 linguri rase făină
  • 2 linguri praf Original Pudding cu ciocolată Dr. Oetker
  • 1 plic zahăr vanilat Dr. Oetker
  • Crema:
  • 1 plic praf crema de vanilie Dr. Oetker
  • 50 g migdale
  • 80 g zahăr
  • 2 linguri zahăr pudră Dr. Oetker
  • 250 ml lapte rece
  • esenţă de vanilie Dr. Oetker
  • esenţă de migdale Dr. Oetker
  • Glazură:
  • 1 plic glazură duo alb/negru Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă Cristal:

Se pun cele 80 g zahăr la caramelizat. Se adaugă migdalele. Se îmbracă în caramel, apoi se toarnă compoziţia pe o farfurie unsă cu unt. Se lasă la răcit , apoi se zdobeşte fin la robot.


Pentru blat se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi cu 3 linguri de zahăr.


Gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr.


Se combină cele două compoziţii, apoi se adaugă făina cernută cu praful de budincă.


Se toarnă compoziţia în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt.


Se coace la foc potrivit pentru 15-20 de minute.


Când e gata se dă câteva minute la răcorit, după care se îndepărtează de pe hârtia de copt şi se rulează.


Laptele rece se mixează cu praful de cremă , în care se adaugă esenţele (după gust) şi pralina de migdale.


Blatul se derulează, se unge cu cremă, se rulează la loc şi se dă la frigider pentru 1 oră.


Se ornează cu glazura încălzită conform indicaţiilor de pe ambalaj.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă Cristal" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

08.12.2014, 21:45

Ce frumoasa este rulada

Bunica 1

13.12.2014, 15:49

Ce bine arată!

iri_iri 1

17.12.2014, 22:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Carpati
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Lasagna

la 16:31

Aperitiv invartita cu branza sarata

ieri la 21:32

Desert tort cu crema de lapte condesat si nuca de cocos

de Lau 9

ieri la 19:26

Desert tarta rustica cu capsune

de Lau 9

ieri la 18:39

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de vanilie si banane