Prajitura "Ducesa"

de aalliinnaa07 in Prajituri, 7 Iul 2013 | 18346 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru foi:

  • 4 oua
  • 150 g unt
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat

Pentru crema:

  • 150 g unt
  • 4 linguri cacao
  • 6 linguri lapte
  • 2 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 30 ml rom
  • 4 galbenusuri

Pentru bezea:

  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat

Pentru glazura:

  • 200g ciocolata de menaj
  • 2 lingurite ulei
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Ducesa":

Foile:

Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Apoi in crema de unt adaugam ouale pe rand, iar la sfarsit punem cacaua impreuna cu faina cernuta. Compozitia o turnam intr-o tava mica pe care o tapetam cu hartie de copt, o bagam la cuptor la foc potrivit 30 de minute.

Crema:

Galbenusurile le frecam cu zaharul, zaharul vanilat, laptele, faina si cacaua si le fierbem la baie de aburi pana obtinem o crema legata. Cand e gata crema o amestecam cu romul si cu untul , apoi o lasam la rece.

Bezeaua:

Albusurile le batem spuma, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mai batem aproximativ 20-30 de minute pana obtinem o bezea tare.

Glazura:

Intr-un bol punem ciocolata de menaj cu uleiul la baie de aburi pana se inmoaie.

Blatul in taiem in doua, pe o jumate din blat se pune jumate din crema de cacao, apoi bezeaua, aopi restul de crema de cacao deasupra celalalt blat si la sfarsit ciocolata topita. Se baga prajitura la rece. Se serveste ornata cu frunzulite de menta.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Ducesa"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post