Prajitura "dulapior" :)

de papabundetot in Prajituri, 6 Apr 2014 | 5248 vizualizari

 

Pentru ca vremea de afara in weekendul asta nu a fost foarte prietenoasa,mi-a fost un pic cam greu sa mai ies din casa,la cumparaturi insa totodata imi doream sa fac ceva dulce si bun pentru cei dragi,asa ca…am creat o prajitura cu ce aveam prin dulapiorul din bucatarie unde tin mirodeniile si anumite ingrediente…de aici si denumirea prajiturii de prajitura dulapior :). Desi simpla asa cum veti vedea si din ingrediente,este totusi o prajitura gustoasa si va recomand cu drag sa o incercati.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 5 linguri lapte
  • 9 linguri faina esenta vanilie
  • 1 lingurita pudra de flori de hibiscus (se poate si fara daca nu aveti)
  • 2 plicuri praf de copt
  • 1/2 lingurita anason pudra
  • 1/2 lingurita scortisoara pudra
  • 1/2 lingurita ghimbir pudra
  • Crema:
  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • 100 gr seminte de mac
  • 5 pliculete zahar vanilat esenta
  • menta
  • esenta vanilie
  • 400 ml frisca
  • 3 foi de gelatina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "dulapior" :):

Blatul:


Am separat galbenusurile de albusuri, galbenusurile le-am amestecat bine cu zaharul pana cand acesta s-a topit, am adaugat apoi uleiul, ghimbirul, anasonul, scortisoara, esenta, pudra de flori de hibiscus si am continuat sa amestec, am adaugat apoi laptele, faina si praful de copt. Dupa ce am incorporat toate aceste ingrediente, am batut albusurile spuma tare si apoi am incorporat spuma de albus peste amestecul de galbenusuri, amestecand usor cu o spatula pentru a nu strica spuma.


Am pus aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina si am dat-o la copt in cuptorul incins, unde am tinut-o 20-25 de min (depinde decuptor) pana a trecut testul cu scobitoarea. Dupa ce blatul s-a racit complet, l-am taiat pentru a obtine 2 foi si am trecut la pregatirea cremei.



Crema:


Intr-o craticioara am pus cele 3 oua, le-am batut bine cu un tel, am adaugat peste ele zaharul vanilat, esentele si am contuinuat sa amestec bine pentru a topi zaharul. Am adaugat apoi laptele si am pus amestecul la foc mic, amestecand continuu. Cand amestecul de oua si lapte s-a infierbantat, am adaugat si macul si am mai tinut pe foc pana cand crema mea a prins luciu si s-a ingrosat putin .Am inmuiat foile de gelatina in apa si le-am adaugat in crema chiar in momentul in care am stins focul. Am amestecat bine si am dat apoi crema la racit.



Dupa ce crema s-a racit, am batut bine frisca si am amestecat-o cu crema, apoi am impartit-o in 2 parti egale, o parte am pus-o intre foile prajiturii si o parte deasupra ei. Am ornat prajitura cu frunze de menta.



Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "dulapior" :)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

anca_rm 1

07.04.2014, 15:16

_Alina_ 1

07.04.2014, 18:32

Buna Dulapica asta!

RuxyRux 1

07.04.2014, 23:16

hmmmmmm.... sincer chiar nu stiu ce anume ti-ar mai fi trebuit tie de la magazin...pentru ca aceasta praji are de toate!!! Super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de perisoare
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu  smantana ,fasole verde  , cartofi si sunculita de porc

ieri la 23:41

Desert gogosi cu ciocolata

de Lau 9

ieri la 21:35

Friptura de porc inabusita

de Lau 9

ieri la 21:05

Penne cu spanac și gorgonzolla

ieri la 20:54

Paine fara framantare

de Lau 9

ieri la 20:26

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire