Eclere cu budinca de vanilie!

de Panacris in Prajituri, 3 Dec 2011 | 4411 vizualizari

 

Un dulce mereu apreciat!!! Reteta si multe alte retete usaore si gustoase gasiti si pe site/ul www.cristinapana.yolasite.com

 

INGREDIENTE

  • Apă 300 ml.
  • Unt sau margarină 60 gr.
  • Făină 140 gr.
  • Ouă 4 Bucăţi
  • CREMA
  • Budincă de vanilie 2 plicuri
  • Lapte 800 ml.
  • Zahăr vanilat 2 plicuri
  • Glazură de ciocolată 50 ml.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu budinca de vanilie!:

Se pune la fiert apa şi untul. După ce a clocotit se dă la o parte de pe foc şi se adaugă făina dintr-o data amestecându-se energic pentru ca să se omogenizeze fără a se forma cocoloaşe. Dup ce s-a răcit compoziţia de făină se adaugă pe rând ouăle, până ce se înglobează bine. Se umple un poş de bucătărie cu această compoziţie şi se trasează forme lunguieţe sau rotunde pe o tavă tapetată cu foaie de pergament. Se lasă la copt cca. 15 minute. Între timp se pune 700 ml. lapte la fiert. Praful de budincă se amestecă cu 6 linguri de zahăr şi zahărul vanilat. Când a fiert laptele se adaugă crema de vanilie se amestecă până la omogenizare şi se fiebe până cân se întăreşte. Cu această cremă se umplu eclerele şi se ornează cu glazură de ciocolată după gust.







 

TIPS-URI

1

Aceste gogoşele sau eclere se pot umple şi cu diferite paste aperitiv (pastă de peşte, icre, pastă de brânză etc.)

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu budinca de vanilie!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Panacris 1

03.12.2011, 19:34

Nu prea sunt ele uniforme ca si la cofetarie dar sigur sunt delicioase

MotanLaOale 1

04.12.2011, 00:11

bune bune

oana_pisicutza16 1

04.12.2011, 20:38

yamii delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Ecler