Prajitura dulce-acrisoara

de iri_iri in Prajituri, 19 Ian 2012 | 19536 vizualizari

 

este o prajitura care poate fi servita si ca desert dar si la un pahar de vin,sampanie.......

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri zahar,
  • 5 linguri ulei,
  • 5 linguri faina
  • un praf de copt.    
  • pentru crema 1 avem nevoie de :
  • 500g branza vaci,
  • un pachet unt
  • 4 linguri zahar.   
  • pentru crema 2 avem nevoie de :
  • 750 ml suc fanta de lamaie,
  • 4 linguri de zahar
  • 2 plicuri de praf de budinca de vanilie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura dulce-acrisoara:

Cele 5 oua se separa, albusurile se bat cu zaharul dupa care se adauga unul cate unul galbenusurile, uleiul si apoi faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta se aseaza in tava de aragaz unsa in prealabil cu margarina si se baga la cuptor bine incalzit. Se lasa 30 de minute pana se coace.


Cat se raceste blatul se amesteca zaharul cu untul si apoi cu branza de vaci formandu-se o pasta moale care se intinde usor peste blatul racit si putin insiropat cu suc.


Separat se pun la foc 700 ml suc fanta de lamaie pana da in fierbere si se adauga amestecul de zahar cu praful de budinca, amestecand incontinuu pana se ingroasa. Se da deoparte de pe foc si se intinde peste crema de branza. Dupa ce s-a racit se taie in forme in functie de preferinta.


Cu aceasta prajitura nu vei da gres niciodata......Pofta la prajitura!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura dulce-acrisoara" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Micutza Luana 1

13.03.2013, 19:52

ff buna am preparato si eu

sebirizescu 1

22.03.2013, 01:29

buna

iri_iri 1

24.03.2013, 19:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Cheese cake cu zmeura