Prajitura duo cu gem de capsuni

de mamaieelena in Prajituri, 19 Mar 2012 | 2768 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani cu apa gazoasa
  • 2 cani cu zahar
  • 1 cana cu ulei
  • 3 cani cu faina
  • 2 plicuri cu praf de copt
  • 4 zahar vanilat
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • 1 lingura cu cacao
  • 2 linguri cu nuca de cocos
  • 1 borcan de 350g cu gem de capsuni
  • 300g ciocolata de menaj
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri cu apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura duo cu gem de capsuni:

Se pune intr-un vas incapator 1 cana cu apa gazoasa se adauga si zahrul tot o cana si se amesteca bine se pun 2 plicuri zahar vanilat si coaja de la o lamaie apoi se adauga si uleiul(i/2 de cana) amestecand continuu.Faina o cana si jumatate se amesteca separat cu plicul de praf de copt si se va adauga peste ingredientele lichide.


Cuptorul se preincalzeste la 200de grade depinde de cuptorul fiecaruia astfel ca pregatim si tava cu hartie de copt si punem compozitia rezultata in tava si dam la cuptor pana se rumeneste.Intre timp pregatim si cealalta compozitie adica jumatatea cealalta adaugand in plus cacaoa si nuca de cocos.Cand prima compozitie care a fost pusa la cuptor este coapta se scoate si se pune peste gemul de capsuni care a fost facut in casa de nora mea si este foarte bun,apoi am pus si compozitia cu cacao peste gem si am dat la cuptor pentru inca 30-35 de minute pana la coacerea finala.


Ciocolata de menaj o rupem in bucati si o punem intr-o craticioara cu apa si uleiul punand apoi pe foc mic sa se topeasca cand e gata si prajitura a trecut testul cu scobitoarea scoatem din cuptor si punem pe deasupra ciocolata topita si intindem cu o paleta flexibila. Dam la rece pana a doua zi sau peste cateva ore si se poate servi este delicioasa.Multumesc fetelor.Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit compozitie dubla din cate cred ca ati obsevat deoarece tava mea este destul de mare si multumesc inca o data bucataraselor pentru aceasta delicioasa reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura duo cu gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

mamaieelena 1

19.03.2012, 20:26

Sim0naWorld multumesc

mamaieelena 1

19.03.2012, 20:27

gina multumesc

mamaieelena 1

19.03.2012, 20:27

oana_pisicutza multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de zmeura