Prajitura Elena

de LUK in Prajituri, 20 Ian 2013 | 11121 vizualizari

 

de pe blogul "Torturile Lissei(lissa s cakes).Multumesc.A fost buna.

 

INGREDIENTE

Pentru foaie:

  • 4 oua
  • 150 gr zahar pudra
  • 150 gr margarina rama
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr faina
  • 1 plic de praf de copt

Crema 1:

  • 250 gr nuca
  • 100ml esenta de rom
  • 150 gr zahar pudra

Crema2:

  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 250 gr unt sau margarina Rama

Pentru glazura:

  • 100 gr ciocolata
  • 150ml frisca lichida
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Elena:

  Pregatire blat:

Galbenusurile se spumeaza cu zaharul.Se adauga margarina topita dar nu fierbinte.Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma(usor).Se incorporeaza la final faina amestecata cu cacao si praful de copt.Se coace la foc mediu 35-40 min.

Crema 1:Se amesteca nuca cu zaharul si esenta de rom.

Crema 2:Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se pun pe baie de abur.Amestecati pana cand au consistenta unei budinci.Adaugati si cacao la final.Luati de pe foc si raciti.Separat mixati untul/margarina sa fie spumos.Cand crema e calduta(nu fierbinte pentru ca se "taie" dar nici rece sa se intareasca prea tare) adaugati untul/margarina si mixati bine.

Glazura:Topiti 100 gr de ciocolata in 150 ml frisca lichida.

Asamblare:blat,crema 1,crema 2,glazura de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Elena" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Teo 1

21.01.2013, 20:58

la doar 4 oua trebuie sa ma gandesc ce dimensiune are tava';;arata bine!

Irina 1

21.01.2013, 21:02

delicios!

LUK 1

22.01.2013, 20:12

Teo ,tava pe care am folosit o e de 25cm latime si aproape 35 lungime.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L