Prajitura Fanta

de Lau in Prajituri, 2 Mar 2011 | 6471 vizualizari

 

reteta o am de aici de pe site,am modificato putin

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri margarina topita
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • esenta de portocale
  • 1 zahar vanilat
  • Crema:
  • 1 plic budinca vanilie
  • 4 linguri zahar
  • 350 ml lapte
  • 50 g margarina
  • 1 plic de gelatina
  • 200ml frisca
  • pulpa de la 2 portocale
  • Jeleu:
  • 1 plic budinca de capsuni
  • 400 ml suc de cirese
  • 2 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

blatul:galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema. Albusurile le batem spuma cu un varf de sare, se adauga peste galbenusuri. Se adauga margarina topita si se omogenizeaza bine. Cacaoa, faina si praful de copt se amesteca bine dupa care se cern peste oua. Se amesteca bine. Blatul obtinut se pune intr-o tava unsa si tapetata, se da la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.


crema:budinca se amesteca cu zaharul, un pic de lapte si se omogenizeaza. Restul de lapte se pune pe foc si cand fierbe se ia de pe foc, se adauga budinca, se omogenizeaza bine. Se pune din nou pe foc pana se ingroasa bine. Cand s-a racorit putin se adauga margarina topita si se omogenizeaza.


Gelatina se hidrateaza in putina apa rece 10 min. Se incalzeste la baie marine pana se dizolva. Se amesteca in budinca si se lasa la racit. In crema se incorporeaza pulpa de la portocale taiata marunt. Frisca se bate bine si se amesteca cu budinca.


jeleul:praful de budinca se amesteca cu zaharul si putin suc. Restul de suc se pune pe foc si cand s-a incalzit se pune budinca. Se amesteca bine pana se ingroasa, apoi se lasa la racit.


Pe o tava punem blatul-crema de vanilie-jeleul

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Lau 1

03.03.2011, 14:47

deyutzky

adry88 1

11.06.2011, 17:53

tare bun

andreea_angelo 1

14.12.2012, 20:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Kinder Pingui