Prajitura Fanta

de JulyCris in Prajituri, 13 Ian 2014 | 12067 vizualizari

 

Ce pot sa spun...atat de racoroasa si foarte buna.De Craciun am facut-o,de Revelion,iar. In dublu si triplu exemplar :) ( La cerere...)

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 100 ml ulei
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 500 gr branza de vaci
  • 200 gr unt
  • 150 gr zahar
  • esenta de vanilie
  • Glazura
  • 850 ml Fanta (eu am folosit de fiecare data suc neacidulat)
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 5 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Blatul


Galbenusurile se amesteca cu zaharul,se mixeaza foarte putin.Se adauga uleiul cate putin si se mixeaza pana se omogenizeaza.Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao.Apoi se incorporeaza foarte incet albusurile batute spuma.Se pune aluatul in tava tapetata cu hartie de copt (35/25cm) si se baga la cuptor. Se coace si se lasa sa se raceasca in tava.


Crema


Untul se freaca cu zaharul pana devine spuma,apoi se adauga branza dulce si esenta de vanilie si se mixeaza bine,pana la omogenizare.Crema se pune peste blatul racit si se da la frigider.


Glazura


Se prepara dupa indicatiile de pe plic,numai ca in loc de lapte se pune suc.Se amesteca sucul cu praful de budinca si zaharul,se pun pe foc si se amesteca pana se ingroasa. Cand este doar putin calduta se adauga peste crema. Se lasa la rece peste noapte.

 

TIPS-URI

1

In loc de budinca de vanilie si suc de portocale,se poate folosi si budinca de capsuni si suc de capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

14.01.2014, 10:56

Ce delicioasa este aceasta prajitura

Pushaa 1

14.01.2014, 13:19

ianculubita 1

14.01.2014, 15:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

Painici umplute

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce si iaurt