Prajitura Fanta

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 16 Feb 2015 | 4910 vizualizari

 

A fost ziua sotului meu saptamana trecuta si, in loc de tort, i-am facut una dintre prajiturile lui preferate.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua;
  • 6 linguri ulei;
  • 12 linguri zahar;
  • esenta de vanilie;
  • un praf de sare;
  • un praf de copt;
  • circa 350g de faina.
  • Crema:
  • 500 ml suc Fanta de portocale;
  • un plic de budinca de vanilie (de la Dr. Oetker);
  • doua linguri de zahar.
  • Pentru insiropat:
  • 500 ml suc Fanta de portocale.
  • Pentru decor:
  • un plic frisca + 150 ml lapte pentru prepararea ei;
  • optional, doua linguri de cacao Nesquik pentru a face frisca maro.
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Prima data se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!

Intr-un castron se pun albusurile cu un praf de sare, iar intr-o farfurie se pun galbenusurile cu uleiul si esenta. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin bezea. Se adauga continutul din farfurie in castron si se amesteca, dupa care se pun faina si praful de copt si se amesteca in continuare foarte incet cu o lingura de lemn. Se adauga faina pana cand aluatul este potrivit de tare. Se toarna aluatul intr-o tava unsa si se baga la cuptor. Dupa ce s-a copt se lasa la racit, apoi se insiropeaza cu sucul.

Crema se prepara exact cum scrie pe pachetul de budinca, numai ca in loc de lapte se foloseste suc. Astfel, intr-un castron se pun patru linguri de suc, doua linguri de zahar si praful de budinca si se amesteca pana la omogenizare. Restul sucului se pune la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca, se ia cratita de pe foc si se pune amestecul din castron. Se mai tine la foc mic, amestecandu-se continuu pana se leaga crema, apoi aceasta se toarna fierbinte peste blat.

Dupa ce se raceste crema, se decoreaza prajitura cu frisca, dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta ( varianta mai dietetica)