Prajitura Fanta cu branza

de mirela0911 in Prajituri, 3 Ian 2017 | 1156 vizualizari

 

Aceasta prajitura am facut-o la cererea speciala a fiului meu, altfel a zis ca nu ma colinda! :D Deci, bunatati pentru colindatori! 
Nu are gusturi rele pentru ca e delicioasa prajitura!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • un praf de sare
  • 100 ml ulei
  • 4 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 500 g branza de vaci
  • 200 g unt
  • 180 g zahar pudra vanilat

Pt. glazura:

  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 2 lg zahar
  • 750 ml suc de portocale (Fanta)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta cu branza:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte.


Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza pana devin cremoase. Se toarna uleiul si se mixeaza la viteza mica. Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt. Se adauga in crema si se amesteca bine. Se adauga spuma de albusuri si se amesteca usor pana se incorporeaza.


Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 23 x 33 cm, se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca. 35-40 de minute (se face testul cu scobitoarea). Se scoate din cuptor si se lasa la racit.


Crema: Untul, la temperatura camerei, se mixeaza impreuna cu zaharul pudra vanilat apoi se adauga putin cate putin din branza. Se amesteca bine pana se incorporeaza toata branza. Se intinde aceasta cema pe toata suprafata blatului racit.


Glazura: Intr-o craticioara se pune budinca impreuna cu zaharul si sucul. Se amesteca pentru a se dizolva praful de budinca, apoi se pune pe foc mediu. Se amesteca continuu pana se ingroasa ca o budinca. Se ia de pe foc si se lasa putin sa se raceasca.


Se toarna aceasta glazura peste stratul de branza, se niveleaza repede, apoi se lasa la racit. Se portioneaza si se serveste.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Toate ingredientele vor fi aduse la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mirela0911 1

06.01.2017, 09:35

Eu aveam reteta cu crema de vanilie și cocos, însă varianta cu brânză îmi place mai mult, deși ador cocosul!

dantes 1

07.01.2017, 12:11

Delicioasa!

Gherca Daniela 1

09.01.2017, 18:00

imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole batuta

de xana 5

ieri la 19:23

Sirop din struguri negri

de ancutsa 5

ieri la 16:37

Pizza Quattro Formaggi cu blat Alka Pizza casei

ieri la 16:15

Pate din ficat de pui

de ancutsa 5

ieri la 16:01

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti