Prajitura albinuta (dulcinea)

de lacrimioara in Prajituri, 5 Mar 2011 | 25657 vizualizari

 

este prajitura mea preferata inca din copilarie este o prajitura usoara si foarte foarte gustoasa si va invit si pe voi sa o incercati ca nu o sa va para rau reteta am gasito pe blogu Laurei Laurentiu si i multumesc

 

INGREDIENTE

Foile:
  • 600 grame de faina,
  • un ou,
  • 4 linguri de miere,
  • 1 lingurita de bicarbonat,
  • 80 grame de margarina,
  • 180 grame de zahar,
  • cateva linguri de lapte.
Crema:
  • 1 pahar cu lapte,
  • 180 grame de zahar,
  • 80 grame de gris,
  • 200 grame de unt,
  • zahar vanilat sau esenta vanilie,
  • dulceata.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura albinuta (dulcinea):

Mierea ,zaharul si margarina se pun la foc sa fiarba pana ce zaharul se topeste.


Luam de pe foc si lasam putin la racit dupa care adaugam faina amestecata cu bicarbonatul, treptat,oul si cateva linguri de lapte. Ca sa se poata amesteca mai bine framantam un aluat mai elastic care se imparte in 4.


Coacem foile pe fundul tavii tapetata cu faina si ulei eu am pus hartie de copt pentru ca se desface super.


Impungeti foile cu furculita din loc in loc,foile se coc cam 5 minute fiecare, depinde de cuptor dar cam intre 5 si 7 minute pana se rumenesc.


Dupa ce le-am copt le-am lasat sa se raceasca si ne ocupam de crema.


Crema:


punem laptele cu mierea si zaharul la foc mic si cand da in clocot adaugam grisul in ploaie si lasam putin sa fiarba pana se ingroasa bine luam de pe foc si lasam la racit


Cand a ajuns la temperatura camerei punem untul si vanilia si mixam bine pana devine o crema pufoasa.


Asamblarea:foaie (eu le-am stropit putin cu apa ca sa se imoaie mai bine ca am patit odata cu niste foi ca mi-au ramas tari) deci am pus foaie le-am stropit putin cu apa cu putin zahar si esenta de vanilie dar numai putin apoi am pus jumatate din crema alba ,foaie,apoi un strat de dulceata,eu am pus de capsuni; de obicei se pune o dulceata mai acrisoara cum ar fi de macese sau de caise eu nu am avut si a iesit super si asa, dupa care iar alta foaie si iar crema alba iar foaie si deasupra am pudrat cu zahar pudra


Se infoliaza si se lasa asa cateva ore bune sau pana a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura albinuta (dulcinea)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Iazmin 1

22.07.2011, 10:26

cata miere se pune la crema ca nu scrie la ingrediente?

marieta 1

22.07.2011, 18:16

imi place si mie!!!!e buna tare!!!

Cris2711 1

31.07.2011, 12:55

Lacrimioara am facut prajitura ta acum o saptamana si ne-ai cucerit cu ea ,pe mine,pe sotul meu ,pe mama mea si pe nepoata mea Oana,a iesit super buna si am sa o mai fac.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si miere (de post)