Prajitura fara faina -Jamie Oliver

de anca_rm in Prajituri, 9 Iul 2014 | 6034 vizualizari

 

Nu stiu ce sa spun doar ca este bestiala. Combinatia de nuca, migdale si ciocolata este deosebita.

 

INGREDIENTE

  • -100 gr migdale
  • -200 gr nuca
  • -200 gr ciocolata neagra (70% cacao)
  • -2 linguri de zahar
  • -1 lingura de cacao
  • -200 gr unt
  • -6 oua
  • -putina sare
  • -esente (optional)
  • -praf de copt 1 plic
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fara faina -Jamie Oliver:

Pentru inceput trebuie sa va spun ca toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.


Pregatim o tava de 20x30 cm , pe care o tapetam cu hartie de copt


Pornim cuptorul la 180 grade sa se incalzeasca .


In vasul robotului punem nucile si migdalele impreuna cu 2 linguri de zahar tos . Pornim robotul si le macinam . Se pot macina cu masina de macinat nuca .


In varianta cu robotul o sa mai ne ramana si bucati mai mari care vor fi gustoase.


Punem nucile macinate impreuna cu migdalele intr-un vas si trecem la ciocolata . Aceasta eu am pus-o si pe ea la tocat in robot dar o puteti razui .


Intr-un castron mixam untul ca sa obtinem o spuma ( daca doriti o prajitura dulce tare atunci aici puteti adauga 2 linguri de zahar pudra , eu nu am pus pentru ca mi s-a parut suficient de dulce ciocolata si cele doua linguri de zahar puse la macinatul nucii ) .Adaugam in unt galbenusurile unul cate unul, mixand dupa fiecare . Cand terminam de adaugat galbenusurile punem migdalele, nucile, praful de copt si cacao si amestecam de cateva ori.


Separat batem albusurile cu putina sare pana cand avem o spuma tare .


Punem albusurile peste compozitia cu unt si cu o spatula amestecam de sus in jos pana cand se incorporeaza bine totul .


Turnam in tava, nivelam si dam la cuptorul incins cam o ora. Cand este gata se va crapa deasupra , iar pe scobitoare trebuie sa aveti doar urme de ciocolata

 

TIPS-URI

1

Eu am servit cu frisca batuta si frunze de menta , dar merge perfect si cu inghetata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fara faina -Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Alexandra Elena 1

10.07.2014, 17:35

Panacris 1

10.07.2014, 17:48

mihaelar63 1

17.02.2015, 23:23

Buna prajiturica !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuci si crema caramel-Snickers