Prajitura fina cu ciocolata

de RuxyRux in Dulciuri, 3 Noi 2015 | 1412 vizualizari

 

Astazi am avut o pofta teribila de ciocolata...si n-am stat pe ganduri....a iesit un desert fin si delicios..si foarte , foarte ciocolatos!

 

INGREDIENTE

  • 160 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 200 gr ciocolata neagra( 75%)
  • 75 gr. amidon
  • 75 gr. faina
  • vanilie
  • 2 linguri smantana
  • un praf de sare
  • 3 oua
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fina cu ciocolata:

Se topeste untul si se da vasul deoparte de pe foc, se pune ciocolata si se amesteca pana se omogenizeaza.


Punem vasul in alt vas cu apa rece, astfel incat sa racim usor ciocolata, adaugam smantana, amestecam apoi si galbenusurile pe rand.


Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare si apoi cu zaharul si vanilia.


Peste albusuri punem crema de ciocolatasi amestecam, apoi adaugam amidonul si faina.


Intr-o forma unsa cu unt turnam compozitia si coacem prajitura in jur de 25 sau 30 de minute.


Daca lasati prajitura mai putin nu va face crusta usor crocanta, miezul in ambele cazuri este dens si foarte ciocolatos!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

RuxyRux 1

04.11.2015, 22:48

Multumesc Mirelusa

RuxyRux 1

04.11.2015, 22:49

Multumesc Merisor drag!

RuxyRux 1

04.11.2015, 22:49

Multumesc Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Desert inghetata cu ciocolata