Prajitura fina cu nuca si smantana

de VanessaAli in Prajituri, 25 Apr 2015 | 8465 vizualizari

 

Este prima data cand incerc aceasta reteta si sunt foarte multumita! Are un gust extraordinar si toata familia mea a apreciat-o. De acum, este pe lista de prajituri obligatorii pentru sarbatori! E o prajitura usoara, si la gust si de facut, pentru iubitorii de nuca si nu numai.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 180 g zahar (6 linguri)
  • 50 gr. nuca macinata
  • 1 lingura si umpic de untura/unt
  • 2 1/2 linguri lapte
  • 2 1/2 linguri miere
  • 1 lingura bicarbonat
  • faina
  • Pentru crema:
  • 1 kg smantana de 20% grasime,
  • o cana de 250 ml de nuci pisate,
  • 4 linguri de zahar,
  • 1 lingura de esenta de vanilie,
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Pentru decor:
  • ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fina cu nuca si smantana:

Intr-un castronel punem untul pe care il frecam cu zaharul de la blat, dupa care adaugam oul, mierea, zaharul si bicarbonatul. Amestecam, apoi punem vasul la bain-marie pana se topeste zaharul si untura. Adaugam nuca si apoi faina (pana nu mai e lipicios), amestecand la inceput cu lingura de lemn si dupa framantam cu mana. Aluatul se imparte in 4 parti egale.


Se presara suprafata de lucru cu faina,se intinde fiecare bucata de aluat si se coace pe fundul tavii.


CREMA: smantana se pune intr-un castron si se amesteca cu zaharul, apoi se pune nuca, esenta si zeama de lamaie. Se amesteca pana cand nuca se incorporeaza bine si zaharul este topit.


Impartim compozitia in 4 parti: 3 parti egale mai mari si una mai mica pentru deasupra.


Umplem foile: intre ele cu crema din partile mai mari si pe deasupra punem partea mai mica. Razalim ciocolata pe deasupra si lasam cateva ore sa se moaie foile.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu nuca si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Chef_Eugenia 1

16.05.2015, 21:19

O pajitura nemaipomenita! Felicitari VanessaAli!

VanessaAli 1

21.05.2015, 19:29

Multumesc

delia64 1

25.06.2015, 19:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Medovik Belarus