Prajitura frageda cu mere

de lacrimioara in Prajituri, 28 Oct 2010 | 8296 vizualizari

 

RETETA E DE LA MIHA MULTUMESC MIHA

 

INGREDIENTE

  • Foile:
  • 3 oua
  • 200 g unt
  • 1 praf de copt stins
  • 100 g zahar praf
  • 4 cani de faina ( eu am pus cu 50 g mai mult, ca sa fie elastic)
  • Umplutura:
  • 1 kg de mere ( am pus cu jumatate de kg mai mult, ca-mi place cu mai multe mere)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere:

Merele se curata, se dau pe razatoare si se pun cu zaharul si untul la calit si se calesc pana scade zeama. La final punem scortisoara. Se lasa la racit si ne ocupam de foi.

Amestecam faina cu untul pana se faramiteaza, adaugam zaharul, sarea, praful de copt stins in zeama de lamaie si ouale unul cate unul. Framantam aluatul si cand este destul de elastic il punem in folie si dam la frigider 1 ora.

Dupa 1 ora scoatem aluatul si il impartim in 3. Intindem cu sucitorul, o punem in tava tapetata cu hartie de copt si punem jumatate din mere, dupa care punem urmatoarea foaie, mere si iar foaie. Dam la cuptor aproape 30 de minute la foc potrivit pana se rumeneste. Dupa ce s-a racit se portioneaza si se pudreaza cu zahar.


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec rapid cu mere