Prajitura frageda cu mere

de lacrimioara in Prajituri, 28 Oct 2010 | 4379 vizualizari

 

RETETA E DE LA MIHA MULTUMESC MIHA

 

INGREDIENTE

  • Foile:
  • 3 oua
  • 200 g unt
  • 1 praf de copt stins
  • 100 g zahar praf
  • 4 cani de faina ( eu am pus cu 50 g mai mult, ca sa fie elastic)
  • Umplutura:
  • 1 kg de mere ( am pus cu jumatate de kg mai mult, ca-mi place cu mai multe mere)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere:

Merele se curata, se dau pe razatoare si se pun cu zaharul si untul la calit si se calesc pana scade zeama. La final punem scortisoara. Se lasa la racit si ne ocupam de foi.

Amestecam faina cu untul pana se faramiteaza, adaugam zaharul, sarea, praful de copt stins in zeama de lamaie si ouale unul cate unul. Framantam aluatul si cand este destul de elastic il punem in folie si dam la frigider 1 ora.

Dupa 1 ora scoatem aluatul si il impartim in 3. Intindem cu sucitorul, o punem in tava tapetata cu hartie de copt si punem jumatate din mere, dupa care punem urmatoarea foaie, mere si iar foaie. Dam la cuptor aproape 30 de minute la foc potrivit pana se rumeneste. Dupa ce s-a racit se portioneaza si se pudreaza cu zahar.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

lacrimioara 1

28.10.2010, 23:27

maria

aziz 1

02.11.2010, 11:25

daca-i cu mere furci

tanyapatap 1

10.12.2010, 22:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!