Prajitura frageda cu mere

de lacrimioara in Prajituri, 28 Oct 2010 | 8457 vizualizari

 

RETETA E DE LA MIHA MULTUMESC MIHA

 

INGREDIENTE

  • Foile:
  • 3 oua
  • 200 g unt
  • 1 praf de copt stins
  • 100 g zahar praf
  • 4 cani de faina ( eu am pus cu 50 g mai mult, ca sa fie elastic)
  • Umplutura:
  • 1 kg de mere ( am pus cu jumatate de kg mai mult, ca-mi place cu mai multe mere)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere:

Merele se curata, se dau pe razatoare si se pun cu zaharul si untul la calit si se calesc pana scade zeama. La final punem scortisoara. Se lasa la racit si ne ocupam de foi.

Amestecam faina cu untul pana se faramiteaza, adaugam zaharul, sarea, praful de copt stins in zeama de lamaie si ouale unul cate unul. Framantam aluatul si cand este destul de elastic il punem in folie si dam la frigider 1 ora.

Dupa 1 ora scoatem aluatul si il impartim in 3. Intindem cu sucitorul, o punem in tava tapetata cu hartie de copt si punem jumatate din mere, dupa care punem urmatoarea foaie, mere si iar foaie. Dam la cuptor aproape 30 de minute la foc potrivit pana se rumeneste. Dupa ce s-a racit se portioneaza si se pudreaza cu zahar.


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu Crema Caramel