Desert prajitura cu urda

de VanessaAli in Prajituri, 20 Mai 2017 | 557 vizualizari

 

O prajitura excelenta si foarte usor de facut. Am vrut neaparat sa o prepar cand am primit de la o cunostinta urda proaspat preparata de ea. Pana acum o faceam doar cu branza de vaci, insa varianta cu urda a iesit chiar mai delicioasa. Si doar gandul acela ca e facuta cu ingrediente naturale...

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 3 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 18 linguri de faina
  • 5 linguri ulei
  • 12 linguri de lapte
  • 1 lingurita si 1/2 de bicarbonat de sodiu+ otet pentru stins
  • coaja rasa de la 1/2 de lamaie

Pentru umplutura:

  • 500 g urda
  • 400 g branza de vaci
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 4 linguri pline cu miere
  • 2 oua
  • coaja rasa de la 1/2 de lamaie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu urda:

Pentru blat:


Separam ouale si batem albusurile cu zaharul pana cand se topeste. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le turnam peste albusuri. Turnam si laptele si amestecam bine.


Incepem sa adaugam treptat faina, folosind mixerul pentru incorporare. Dupa ce am pus cca. 1/2 din cantitatea de faina, adaugam coaja de lamaie, precum si bicarbonatul pe care il stingem cu putin otet. Amestecam bine si continuam cu restul de faina. Rezultatul trebuie sa fie un aluat putin mai solid decat la chec, deci daca vi se pare ca e prea lichid, mai puneti faina. Daca in timp ce adaugati, vi se pare ca e prea solid, nu mai puneti.


Turnam compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si lasam acolo pana ne ocupam de umplutura.


Umplutura:


Punem urda intr-un bol si adaugam peste ea ouale si zaharul. Cu o furculita maruntim cat de bine putem urda, sa nu aiba cocoloase mari. Mai apoi turnam peste urda branza de vaci, coaja de lamaie si mierea. Folosim mixerul pentru o incorporare buna.


Luam apoi castronul cu umplutura si o turnam peste compozitia de blat care asteapta in tava: turnati astfel incat sa lasati marginile aluatului neacoperite.


Dam apoi la cuptorul preincalzit, timp de aprox. 1 ora, apoi opriti-l si lasati prajitura in cuptor pana cand acesta se raceste.


Pentru o taiere cat mai buna, va recomand sa nu o taiati pana cand prajitura nu e racita complet.


Merge excelent cu niste capsuni dulci alaturi, ca tot e sezonul lor.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu urda" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

VanessaAli 1

20.05.2017, 12:45

Multumesc!

Ancutsa 1

20.05.2017, 15:16

Tare buna!

VanessaAli 1

20.05.2017, 19:48

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Carpati
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta

de Adi 4

ieri la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alba ca zapada