Spirale cu nuca de cocos si portocale

de mirela0911 in Prajituri, 24 Mar 2016 | 1276 vizualizari

 

Sunt atat de aromate si merg asa de bine alaturi de o cana cu lapte sau cafeaua de dimineata!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 1 ou
  • 3 lg ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt Green Sugar
  • 250-300 ml lapte

Pt. umplutura:

  • 3 lg unt
  • 50 g nuca de cocos
  • 4 lg Green Sugar
  • 1 lg coaja rasa de portocala
  • 1 ou+3 lg lapte pt. uns

Pt. insiropat:

  • sucul de la 2 portocale
  • 2-3 lg Green Sugar
  • 1 lgt coaja rasa de portocala
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale cu nuca de cocos si portocale:

Aluatul: Intr-un vas se cerne faina, se amesteca cu sarea apoi se face o adancitura in mijloc. Se pune 1 lgt Green Sugar, se zdrobeste drojdia si se toarna putin lapte caldut. Se lasa in jur de 10-15 minute sa dospeasca, apoi se toarna laptele caldut (nu tot o data, s-ar putea sa nu fie nevoie de toata cantitatea), oul batut si uleiul. Se framanta un aluat moale si nelipicios. Se intinde pe masa de lucru intr-o foaie dreptunghiulara cu o grosime de aproximativ 4-5 mm.


Umplutura: Se topeste untul apoi se unge aluatul peste tot. Intr-un bol se amesteca nuca de cocos cu coaja rasa de portocala si cele 4 lg de Green Sugar. Aceasta compozitie se presara deasupra aluatului, acoperind bine peste tot. Se ruleaza apoi cat mai strans. Cu ajutorul unui cutit bine ascutit se taie bucatele cu o latime de cca 2 degete.

Se aseaza bucatile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu oul batut cu laptele si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-40 minute, pana se rumenesc frumos deasupra.


Siropul: Se storc cele doua portocale, iar sucul se amesteca cu Green Sugar-ul. Cat sunt inca calzi, melcisorii se insiropeaza cu acest suc.

Sunt delicios de aromati.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca preferati, puteti sa le insiropati mai tare.

2

Green Sugar se poate inlocui cu zahar alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu nuca de cocos si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

elucubratiiculinare 1

27.03.2016, 08:34

Carmen_g 1

27.03.2016, 10:17

Parca le simt aroma...

mirela0911 1

27.03.2016, 19:00

Va multumesc!
Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri marocane cu ciocolata (reteta video)