Prajitura "Fulg de nea"

de Lau in Prajituri, 19 Dec 2011 | 17919 vizualizari

 

reteta o am de pe net

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 5 oua
  • 1/2 praf de copt
  • 130 g faina
  • 1 praf de sare
  • 50 ml apa
  • CREMA
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 80 ml lapte
  • 100 ml frisca
  • vanilie
  • DECOR
  • frisca
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Fulg de nea":

Se bat albusurile cu 40 ml apa calduta, apoi adaugam zaharul treptat si se bat bine. Se mixeaza galbenusurile cu 10 ml apa calduta si se adauga peste albusuri. Faina o amestecam cu praful de copt si sarea, se amesteca cu albusurile, apoi adaugam esenta. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit bine taiem blatul in 2 foi.

CREMA-intr-o cratita se omogenizeaza ouale, zaharul si laptele. Se pune cratita pe foc si amestecam continuu pana da in clocot si incepe sa se ingroase, apoi se lasa sa se raceasca bine. Adaugam untul, omogenizam bine, adaugam frisca si mixam cca 2 minute, apoi adaugam vanilie dupa gust.

Am decupat un brad (au lasat amprenta cei mici)

Asezam prima foaie-crema-foaie-frisca-nuca de cocos

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Fulg de nea"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

MIUTA 1

03.01.2012, 12:51

Ce bine arata

orin 1

21.12.2013, 14:43

As vrea sa fac prajitura acum de Craciun dar nu scrie ce cantitate de zahar trebuie la blat

Lau 1

21.12.2013, 16:03

scz orin este 150 ga zahar

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert banana coffee brownie

ieri la 19:20

Pulpe de pui cu masline si vegetale la slow cooker Crock Pot

ieri la 16:34

Vinete umplute

de Ksenya 5

ieri la 12:06

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca de cocos si iaurt