Prajitura Gabriela

de dantes in Dulciuri, 16 Mai 2016 | 927 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 10 albusuri de ou
  • 400 g zahar
  • 300 g nuca macinata
  • Pentru crema
  • 10 galbenusuri de ou
  • 400 ml.lapte
  • 200 g zahar
  • 100 g faina
  • 3 pliculete zahar vaniliat
  • 400 g unt
  • 2 lamai
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Gabriela:

Avem nevoie de 2 blaturi,pentru fiecare batem 5 albusuri spuma cu 200 g zahar si la sfarsit incorporati 150 g de nuca macinata. Ungem o tava mare cu unt o imbracam in hartie de copt pe care de asemenea o ungem cu unt. Turnati compozitia de blat in tava o nivelati si o introduceti 50 minute la cuptor, cand este gata rasturnam blatul pe masa indepartam hartia si ungem blatul cu unt.

Procedam la fel si pentru al doilea blat.                

Pentru crema intr-un vas amestecam zaharul,faina,zaharul vaniliat cu laptele si fierbem la bain-marie la foc mic, amestecand incontinuu pana cand obtinem o crema tare si omogena. In alt vas frecam untul spuma adaugam coaja rasa si sucul de la cele doua lamai, adaugati aceasta compozitie peste crema complet racita si amestecam cu mixerul foarte bine.          

Se intinde crema obtinuta intre cele doua blaturi si se lasa la frigider de pe o zi pe alta.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Gabriela-0
Prajitura Gabriela-1
Prajitura Gabriela-2
Prajitura Gabriela-3
Prajitura Gabriela-4
Prajitura Gabriela-5
Prajitura Gabriela-6
Prajitura Gabriela-7
Prajitura Gabriela-8
Prajitura Gabriela-9
Prajitura Gabriela-10
Prajitura Gabriela-11
Prajitura Gabriela-12
Prajitura Gabriela-13

COMENTARII (18)

Panacris

Panacris 1

18.05.2016, 14:40

Delicioooaassăăă!

diaconta

diaconta 1

27.06.2016, 21:13

La multi ani!!! Frumosi si impliniti.
Aniversare frumoasa.
Nu stiam ca nu suntem prieteni

dantes

dantes 1

28.06.2016, 06:37

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!