Prajitura galbena

de mirela0911 in Prajituri, 1 Ian 2015 | 5364 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt blat:

  • 9 albusuri
  • 250g zahar
  • un praf de sare
  • 200g nuca macinata
  • 50g nuca taiata
  • 4 lg faina
  • 1 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 9 galbenusuri
  • 5 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 140 ml lapte
  • 200g unt de 85% grasime

Pt. krantz:

  • 3 lg zahar
  • cateva nuci taiate marunt
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura galbena:

Blatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare pana se intaresc, apoi se pune zaharul pe rand si se mixeaza bine pana face tepi. Nuca macinata, faina si praful de copt se amesteca impreuna apoi se toarna peste spuma in doua transe si se amesteca prin rasturnare. La final se adauga nuca taiata bucatele mai mici. Se omogenizeaza si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se la cuptor la 180 de grade pentru cca 25 minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate blatul din cuptor si se lasa la racit.(Eu am pregatit si blatul si crema cu o seara inainte si am asamblat-o doar ziua urmatoare).

Crema: Intr-o craticioara se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si laptele. Se pune pe foc mic, amestecand continuu pana obtinem o crema groasa dupa care se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana la omogenizare si se lasa la racit crema.

Krantz: Se topeste zaharul apoi se adauga nuca taiata marunt. Se toarna caramelul pe o foaie de copt si se lasa la racit. Se bate apoi cu ciocanul de snitele pana o maruntim.

Se toarna peste blat crema bine racita apoi deasupra se imprastie krantzul. Se da prajitura la rece dupa care se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Crema se poate prepara si pe baie de abur.

2

Pt. o crema mai groasa se poate pune o lingura de faina in compozitia de galbenusuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura galbena" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura “O noapte la Venetia”