Cosulete cu majun de prune si nuca

de Adele in Prajituri, 26 Oct 2014 | 3820 vizualizari

 

Initial am vrut sa fac cornulete dar nu prea m-am inteles cu aluatul si am ajuns la cosulete :"> ;;)
M-am inspirat din reteta lui Cleme http://www.bucataras.ro/retete/cornulete-buni-65757.html ,care la randul ei s-a inspirat de la reteta lui Buni.:x

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua.
  • 100 gr untura.
  • 50 gr zahar.
  • 1 praf de copt.
  • 300-400 gr faina.
  • Umplutura:
  • majun de prune.
  • nuca macinata.
  • albus de ou.
  • zahar pudra 2-3 linguri.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu majun de prune si nuca:

Am pus faina,praful de copt ,zaharul,sarea si untura intr-un vas ,am adaugat ouale si am framantat un aluat potrivit,pe care l-am lasat la rece.

Dupa care am intins o foaie si cu un pahar am taiat cercuri pe care le-am asezat in forme si cu ajutorul mainilor le-am fixat bine ,in fiecare cosulet am pus majun amestecat cu nuca macainata si deasupra un cerc mai mic de aluat am dat la cuptor pentru 20 de minute la 180°.

Intre timp am pregatit albusul pentru bezea,intr-un vas am pus albusl si l-am mixat bine pana a devenit spuma ,dupa care treptat am adaugat zahar pudra pana a devenit bezea.Cu ajutorul unei linguri(sacaposh) am pus pe fiecare cosulet,can a trecut 15 minute de coptura.Am terminat de copt, le-am lasat la racit si le-am pudrat cu zahar si deasupra am presarat nuca macinata.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Daca nu va place bezeaua le puteti lasa si fara.

2

Puteti folosi orice tip de umplutura doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu majun de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Adele 1

26.10.2014, 19:01

Rocsi sunt delicioase ..imi face si mama mea ceva de genul asta cand eram mica

Merisor 1

26.10.2014, 20:06

Adele 1

27.10.2014, 07:39

Meri

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni si bezea