Prajitura cu cafea

de Miha in Prajituri, 30 Iul 2010 | 7783 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 g iaurt
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 200 g unt
  • 2 linguri ness
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Pentru decor:
  • frisca
  • bombonele de cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cafea:

Ouale se bat cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o crema. Adaugam apoi pe rand untul topit, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand bine dupa fiecare.


Compozitia se pune intr-o tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu, timp de cca jumatate de ora.


Intre timp pregatim crema. Untul se topeste la foc mic sau la microunde. Nu se va topi de tot, sa mai ramana bucati netopite. Se mixeaza apoi pana se intareste din nou si devine pufos. Se adauga zaharul ( pudra, de preferat) si mixeaza pana se topeste. Nessul il dizolvam in putina apa calduta si il incorporam in crema de unt impreuna cu esenta de vanilie. Se da la rece pana se coace si raceste blatul.


Blatul racit se taie in 3. Crema se imparte in 2 si se repartizeaza intre blaturi. Se da la rece pentru 1-2 ore, apoi se portioneaza si se orneaza cu moturi de frisca si bombonele de cacao.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (40)

Miha 1

05.08.2010, 10:37

Eu zic ca cel mai bine e sa-i tai cocoasa, sa-l indrepti si mai apoi sa-l tai in cate blaturi crezi ca merge. Il poti taia si in 2 si pui un singur strat de crema.

rivka 1

05.08.2010, 10:40

il tai numai in 2 ca nu pot sa-l tai in 3 cu cutitul mi-e frica ca il nenorocesc degeaba...chiar asa gros nu e...

rivka 1

05.08.2010, 10:42

merci...gata l-am taiat in 2 dar il las asa sa nu-l stric, pun numai un strat(mai gros) de crema,
ok atunci merg sa o termin!
pupe , pe mai tarziu.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!