Prajitura Ruby

de Ana_Maria269 in Prajituri, 26 Iul 2011 | 3272 vizualizari

 

O prajitura destul de greu de facut, dar foarte aratoasa si gustoasa. Va asigur ca veti impresiona pe toata lumea cu ea.

 

INGREDIENTE

  • Pentru un blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri rase de faina
  • Pentru crema:
  • 40g de amidon
  • jumatate de kg de lapte
  • 200g de zahar
  • 150g de unt
  • 4 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • Caramelul pentru blat:
  • 200g de zahar
  • 50g de unt
  • + 2 pungi de wafer rolles de la Naty de 200g  
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Ruby:

Prepararea blatului:


Se bat 3 albusuri spuma. Se adauga zaharul si se bate in continuare.Se adauga galbenusurile si faina. Tava de la aragas se infasoara in hartie de copt. Se coace aprox. 15 min. si hartia se desprinde usor cat timp este calda.


Se repata identic pentru al doilea blat care se coace separat.


Caramelul pentru blat:


Se caremelizeaza 200g de zahar(se pot pune cateva picaturi de otet pentru a nu se arde). Se ia de pe foc si se pun 50g de unt si o cescuta de apa. Se mesteca energic pentru a obtine un sirop gros.Acest sirop se pune pe blaturi


Crema:


Cela 4 galbenusuri se amesteca cu amidonul, cu zaharul si cu laptele. Se fierb, se racesc, iar cand amestecul este rece se adauga untul si esenta de vanilie


Asamblarea:


In tava in care am copt blaturile se pune un blat cu partea caramelizata in sus.O treime din crema, si asezam ordonat betele de naty.Adaugam inca o treime din crema(peste betele Naty) si al doilea blat cu partea caramelizata peste crema(in jos).Iar in final se pune ultimul strat de crema(peste al doilea blat) si se orneaza

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ruby" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mimmi 1

27.07.2011, 13:33

Foarte frumoasa si foarte buna !

adry88 1

12.08.2011, 10:35

minunata

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 22:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de napolitana si crema mascarpone