Prajitura Ruby

de Ana_Maria269 in Prajituri, 26 Iul 2011 | 4121 vizualizari

 

O prajitura destul de greu de facut, dar foarte aratoasa si gustoasa. Va asigur ca veti impresiona pe toata lumea cu ea.

 

INGREDIENTE

  • Pentru un blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri rase de faina
  • Pentru crema:
  • 40g de amidon
  • jumatate de kg de lapte
  • 200g de zahar
  • 150g de unt
  • 4 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • Caramelul pentru blat:
  • 200g de zahar
  • 50g de unt
  • + 2 pungi de wafer rolles de la Naty de 200g  
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Ruby:

Prepararea blatului:


Se bat 3 albusuri spuma. Se adauga zaharul si se bate in continuare.Se adauga galbenusurile si faina. Tava de la aragas se infasoara in hartie de copt. Se coace aprox. 15 min. si hartia se desprinde usor cat timp este calda.


Se repata identic pentru al doilea blat care se coace separat.


Caramelul pentru blat:


Se caremelizeaza 200g de zahar(se pot pune cateva picaturi de otet pentru a nu se arde). Se ia de pe foc si se pun 50g de unt si o cescuta de apa. Se mesteca energic pentru a obtine un sirop gros.Acest sirop se pune pe blaturi


Crema:


Cela 4 galbenusuri se amesteca cu amidonul, cu zaharul si cu laptele. Se fierb, se racesc, iar cand amestecul este rece se adauga untul si esenta de vanilie


Asamblarea:


In tava in care am copt blaturile se pune un blat cu partea caramelizata in sus.O treime din crema, si asezam ordonat betele de naty.Adaugam inca o treime din crema(peste betele Naty) si al doilea blat cu partea caramelizata peste crema(in jos).Iar in final se pune ultimul strat de crema(peste al doilea blat) si se orneaza

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ruby" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mimmi 1

27.07.2011, 13:33

Foarte frumoasa si foarte buna !

adry88 1

12.08.2011, 10:35

minunata

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 22:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4637 puncte

mirela0911

3047 puncte

 Adi

3000 puncte

Catalina L

2876 puncte

mihaelar63

2819 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu piersici si crema mascarpone cu ciocolata

de Rocsi 9

ieri la 10:52

Piept de pui pe grătar, cu gem de corcodușe și cartofi copți

de Ancutsa 5

pe 13.09 la 18:38

Paleuri

pe 13.09 la 14:03

RETETA RECOMANDATA
Musuroi de cartitoi :)