Prajitura Gherman Schmith

de babi5 in Prajituri, 5 Dec 2014 | 22074 vizualizari

 

Azi am intrat in caetul meu cu povesti si ma-am oprit la aceasta prajitura care are nr. 36 in caiet este o prajitura buna , buna o pot numi chiar de sarbatoare.Sa nu ezitati aveti incredere si punetii -o in practica nu o sa va para rau.Am folosit tava de 45/40 cm

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina 000
  • 400 gr unt 85% grasime
  • 500 gr zahar praf
  • 1 praf copt
  • 3 zahar vaniiliat
  • 1 fiola esenta lamie
  • lapte daca este nevoie (eu nu am folosit)
  • 5 oua
  • 3 linguri cacao
  • 150 gr zahar tos
  • 150 gr stafide
  • 150 gr nuca macinata
  • 1 borcan gem (la alegere) 450 gr
  • 6 linguri rom
  • 4 bucati rahat
  • 30 g fulgi ciocolata
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Gherman Schmith:

Faina se pune cernuta intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, apoi frecam bine intre palme faina cu 250 gr unt. Adaugam 200 gr zahar praf, 1 zahar vaniliat, esenta de lamaie si galbenusurle de ou si framantam un aluat elastic, sa poata fi bine intins (daca este nevoie punem putin lapte). Modelam aluatul sub forma de minge, il invelim intr-o folie si-l punem la frigider pentru 30 minute. 

Scoatem aluatul de la frigider si il impartim in trei parti egale. Intindem pe rand cate o foaie si le punem la copt pe dosul tavii, la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute. Cand am terminat de copt o foaie o faramitam bine-bine, adaugam 100 gr unt. Amestecam bine cu foaia faramitata apoi adaugam rahatul taiat bucatele, stafidele inmuiate din timp in putin rom, nuca macinata, 6 linguri rom, 150 gr zahar tos, 1 zahar vaniliat si cacao. Amestecam bine ingredientele (daca constatam ca este prea tare crema mai punem putin lapte fierbinte). Cu crema obtinuta umplem cele 2 foi

Albusurile le mixam bine cu un praf de sare pana devin sticloase, dupa care adaugam un zahar vaniiliat si 300 gr zahar praf si continuam sa mixam albusurile pe aburi pana devin o spuma consistenta si suficient de tare. Punem  spuma obtinuta peste prajitura si ornam cu granule de ciocolata sau se poate rade ciocolata. Se portioneaza a doua zi ca sa fie sufiicient de moale.

Este o prajitura delicioasa si o recomand cu  mare drag. Sa va fie de folos.

TIPS-URI

1

Este o prajitura foarte buna si dulce, o putem numi de sarbatoare

2

Crema trebuie sa fie putin mai moale ca si compozitia de la salamul de biscuiiti

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Gherman Schmith" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

tanyapatap 1

23.12.2014, 16:09

babi5 1

23.12.2014, 17:54

Amca_rm, tanyapatap multimesc sa stiti ca este super buna

Rahela Velicu 1

24.06.2021, 18:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rahat, nuca si glazura de ciocolata