Prajitura glazurata

de Bucataras Medi in Prajituri, 26 Sep 2011 | 9016 vizualizari

 

Pentru aceata reteta am folosit portie dubla de ingrediente pentru ca am dorit ca prajitura sa fie mai inalta.

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 250 g zahar
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 3 oua
  • 350 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • Pentru glazura
  • 5 linguri cu zahar
  • 3 linguri cu apa
  • 3 linguri cu ulei
  • 3 linguri cu cacao
  • Pentru decor
  • nuci prajite
  • biscuiti(eu am folosit biscuiti digestivi)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura glazurata:

Untul moale(de la temperatura camerei)se amesteca cu zaharul si se bate bine .Topim ciocolata pe baie de apa iar apoi o incorporam in crema de unt.Mixam bine si adaugam apoi ouale,zaharul vanilat si faina pe care am amestecat-o cu praful de copt.Tapetam o forma rotunda cu hartie de copt turnam in ea compozitia de mai sus si dam la cuptor pentru circa 30-40 min(depinde de cuptor).Facem testul scobitorii , verificand astfel daca prajitura este bine facuta.Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca.


Pentru glazura:Intr-o craticioara punem ingredientele pentru glazura si dam la foc mic.Amestecam continuu si lasam pana cand se ingroasa.Glazura se lasa sa se racoreasca putin apoi se toarna peste blat, se niveleaza si se da la rece, pana se intareste. Se orneaza cu nuca prajita pisata amestecata cu biscuiti faramitati.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura glazurata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (60)

Bucataras Medi 1

30.09.2011, 18:26

Multumesc Irina...................

Lau 1

01.10.2011, 21:23

am ajuns tarziu

Cris2711 1

03.10.2011, 12:43

si eu Medi scump si drag la o ceasca cu cafea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu ciocolată și cremă de vanilie

ieri la 12:44

Ostropel de pui ca la mama acasa

ieri la 10:34

Vitel in stil asiatic

ieri la 10:12

Ardei iuti  cu stafide - marinati in otet

pe 11.11 la 23:02

Foccacia cu faina graham

pe 11.11 la 22:27

RETETA RECOMANDATA
Eclere-aluat cu untura