Sufleu de ciocolata

de Miha in Prajituri, 12 Mai 2011 | 2867 vizualizari

 

Dedicatie speciala pentru Dia, sa-i treaca supararea. Ori ii trece...ori ma fugareste de nu ma vad...:))))

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri lapte
  • 50 g zahar
  • putin unt (pentru uns forma)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de ciocolata:

Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa.



Ciocolata o topim impreuna cu laptele. Omogenizam si lasam sa se racoreasca, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.


Incorporam apoi cateva linguri din spuma de albusuri. Turnam apoi peste restul de albusuri si amestecand usor cu o spatula, amestecand de jos in sus.



Ungem foarte bine un vas termorezistent cu unt (daca aveti forme mici de sufleu e ideal) si turnam compozitia. Punam vasul intr-o tava in care am pus apa (apa trebuie sa ajunga pana la jumatatea vasului) si dam la cuptor la foc mic, pentru aproximativ 25 de minute, fara a deschide usa cuptorului.



Se lasa sa se racoreasca, se portioneaza si se serveste cu frisca batuta, tinuta 30 minute la congelator.


O nebunie de desert, crocant la exterior, umed la interior, ce nu te induri sa-l lasi in tava si nu te lasa pana nu-l dai gata. :)) Crusta aceea ce se formeaza la suprafata, va crapa in momentul cand portionati.


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Anamaria7 1

16.05.2011, 18:18

de-li-li-li-cios

DIANA B 1

07.06.2011, 12:46

Vasul , doar vasul ...

mael22 1

12.06.2011, 17:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu mere
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Maria