Prajitura Greta Garbo

de mamaieelena in Prajituri, 6 Feb 2011 | 10452 vizualizari

 

De ce ii spune asa nu ma intrebati.Asa am primit-o cu aceasta denumire asa eu o transmit.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg faina
  • 2 galbenusuri
  • 300 gr margarina
  • 50 gr.zahar pudra
  • 1 pachet praf de copt
  • 20 gr.drojdie proaspata
  • 100 ml. lapte
  • 100 gr. nuca macinata
  • 1 borcan de 800 gr cu gem de caise
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • ciocolata pentru decor
  • 2 linguri cu zahar tos      
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Greta Garbo:

Din:faina,drojdie,zahar pudra,margarina(la temperatura camerei),2 galbenusuri,praf de copt si 100 ml lapte se face un aluat potrivit de tare care se imparte in trei parti egale si se da la rece pentru 30 minute.Aluatul impartit in trei se intind pe rand fiecare foaie(totul se pune intr-o tava de aragaz pe care am pus hartie de copt) avand grija ca pe prima foaie sa punem jumatate din cantitatea de gem si o lingura de zahar tos ,un pachet de zahar vanilat si deasemeni nuca jumatate din cantitate,dupacare se intinde cea de a doua foaie si se repeta operatiunea.Punem si cea de a treia foaie si se da la cuptorul preincalzit pt 30 minute.In timpul cat sta la copt punem la topit ciocolata pe care o intindem cand prajitura este gata si scoasa din cuptor.

Pofta buna,

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Greta Garbo" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada turceasca mentolata