Prajitura " Greta Garbo"

de RuxyRux in Prajituri, 15 Noi 2011 | 16933 vizualizari

 

Am descoperit aceasta prajiturica delicioasa la Lili( Gospodini) cu mici modificari in functie de ce ingrediente am avut in casa si vreau sa ii multumesc mult...nu stiu de ce are aceasta denumire( probabil ca i-a fost dedicata Gretei"...eu i-as fi spus " parfum de toamna" ca tare bine se mai potriveste cu acest anotimp frumos ...

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 3 oua
  • vanilie
  • 250 ml smantana
  • 100 gr zahar brun
  • 1 praf de sare
  • 1 plic de drojdie uscata
  • faina cat cuprinde spune Lili, (eu am masurat si au intrat 700 gr)
  • Umplutura:
  • 2 borcane de gem de prune (am pus mai mult in jur de 500 gr)
  • vanilie
  • 350 gr zahar( la Lili gasim 400 gr)
  • 500 nuca si migdale macinate( nu am avut toata cantitatea de nuca)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura " Greta Garbo":

Preparam folie care se fac destul de usor si sunt foarte foarte gustoase astfel ca le voi mai folosi si la alte prajituri.

Am amestecat intr-un vas, drojdia cu ouale si zaharul, am pus si vanilia.

Apoi am topit untul.

Am adaugat in compozitie smantana, apoi untul topit si la urma faina.

Dupa ce am framantat bine aluatul l-am lasat sa dospeasca la loc caldut( de regula langa aragaz).

Am pregatit umplutura macinand nucile, migdalele si apoi amestecandu-le cu zaharul si vanilia( yamyyy ce aroma).

Impartim aluatul in patru si intindem foile.

Am pus foaie, apoi gem desupra si la urma nuca macinata, am procedat asa pana la ultima foaie pe care am lasat-o neacoperita.

Coacem pana se rumeneste frumos.

O taiem cand se raceste si o servim dupa dorinta...mie mi-a ramas nuca si am presarat deasupra...e o prajitura splendida...imi aduce aminte de copilarie si de prajiturile mamei cu foi, gem si nuca care nu stiu cum se numeau insa erau delicioase....

 

TIPS-URI

1

Am intins fiecare foaie direct pe hartia de copt( pergament) cu folie de prospetime deasupra,  asta face munca mult mai usoara iar foile sunt in siguranta si nu se rup.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura " Greta Garbo"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

Mitinita 1

03.12.2011, 23:14

Stii ca n-am facut niciodata prajituri cu foi la rabdarea mea foi imi mai trebuie

RuxyRux 1

03.12.2011, 23:21

pai tu crezi ca eu am prea multa?

babi5 1

20.06.2013, 18:58

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Greta Garbo/Zserbo