Prajitura Greta Garbo

de Valclaudia in Prajituri, 28 Sep 2013 | 17096 vizualizari

 

am incercat reteta Timeei, absolut delicioasa prajitura asta! Multumesc pentru reteta,Timea! @};-

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 200 gr. unt sau margarina
  • 150 gr zahar tos
  • 2 oua
  • 4 linguri de smantana (grasa)
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3 linguri de lapte
  • 600 gr faina alba
  • Pentru umplutura:
  • 150 gr.zahar tos
  • 300 gr nuca macinata
  • 1 borcan de gem (eu am avut de prune)
  • Glazura si decor:
  • 160 gr zahar pudra
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri de ulei
  • 3 linguri apa fierbinte
  • bombonele colorate pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Greta Garbo:

Punem drojdia la dospit in 3 linguri de lapte caldut +1 lingurita zahar.

Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul, adaugam smantana, ouale, drojdia dospita si amestecam totul foarte bine.

Adaugam faina, obtinem un aluat elastic pe care-l impartim in 3. Lasam mingiutele de aluat la dospit, la temperatura camerei pentru 20 minute, timp in care pregatim amestecul pentru umplutura. Nuca se trece prin robot, se amesteca cu zaharul.

Intindem prima foaie, o asezam in tava, gaurim din loc in loc aluatul folosindu-ne de o furculita.

Peste foaie intindem un strat de gem iar peste acesta presaram amestec de nuca cu zahar in strat consistent.

Intindem cea de-a doua foaie, o perforam cu furculita, iar ungem cu gem dupa care punem restul de nuca si zahar.

Cu ultima foaie procedam la fel. Ne oprim insa dupa partea cu perforatul pentru ca urmeaza sa dam prajitura la copt pentru 35-40 min. la temperatura moderata. O scoatem din cuptor cand devine rumena.

Lasam sa se raceasca prajitura, o scoatem din tava pe un tocator de marimea tavii pentru a ne fi mai usor la portionat.

Glazura se prepara in felul urmator: zaharul pudra+2 linguri de cacao+2 linguri de ulei+3 linguri de apa fierbinte se amesteca energic cu lingura si obtinem glazura pe care o vom intinde foarte repede peste prajitura.

Decoram cu bombonele colorate, lasam sa se intareasca glazura (la mine a durat in jur de 30 min), impartim prajitura in bucati (in functie marimea dorita) si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Greta Garbo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers