Prăjitura "hora unirii"

de ionix in Prajituri, 4 Feb 2010 | 2694 vizualizari

 

stiu... i-am dat un nume tembel :D
o reteta din carnetelul copilariei mele :p

cand am vazut ce model mi-a iesit, mi-a trecut prin cap cantecul ala: ... hai sa dam mana cu mana/ cei cu inima romana.... lalalallaa

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:    

  •  10 linguri cu ulei
  • 10 linguri cu apa minerala
  • Doua oua
  • 10 linguri zahar
  • O lingura bicarbonat
  • Un praf de sare
  • Faina cat cuprinde 

      Pentru umplutura  

  • Gem
  • Nuca pisata          
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura "hora unirii":

Ouale se bat bine cu zaharul, un praf de sare si uleiul. Se bat pana cand zaharul se topste.


Bicarbonatul se amesteca cu apa minerala si se pune peste ouale battue cu zahar.


Se adauga faina, treptat, si se amesteca bine fara a face cocoloase.


¾ din aluatul rezultat se intinde intr-o tava unsa cu putin ulei.


Peste aluat ungem un strat, nu prea gros, cu gem si nuca pisata.


Peste gem eu am facut un “gratar” din restul de aluat.


Se da la cuptor la foc mic pana cand incepe a se rumeni “gratarul“, circa 30 min.


Se taie cand s-a racit.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura "hora unirii"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

gaby_duceag 1

05.02.2010, 16:25

Cu cine vrei sa te unesti Ionixule?)))

ionix 1

05.02.2010, 16:30

@Roxana... trimit trimit... mai ales ca mi-ai zis cum sa fac umplutura la prajitura aia cu rahat ... apropo, am facut niste foi super misto si am prajitura la racit

@Oana, si eu il ador... mi-ar fi placut sa am magiun dar... pff...

@Gaby... mai, cu tine mai intai... dupa aia mai negociem... daca ma platesc ii primesc in hora mea

ionela2682 1

08.02.2010, 14:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac