Prajitura "ILEANA"

de Dea_Dea in Prajituri, 26 Mai 2013 | 5263 vizualizari

 

O prajitura minunata , adaptata dupa placul meu !

 

INGREDIENTE

  • Se fac 3 foi
  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 9 linguri de nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • CREMA:
  • 6 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • ORNAT:
  • nuca macinata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "ILEANA":

Se face blatul pentru cele 3 foi.


Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se adauga nuca , si se amesteca. La final se adauga faina . Se pune foaie de copt in tava(20x30), se pune o treime din blat si se da la cuptor 20-25 min, la foc potrivit. Blatul ramas se pune la frigider pana se coace foaia. Cand este coapta foaie se pune pe gratar la racit.


CREMA:


Galbenusurile , esenta de vanilie si zaharul se amesteca incet fara sa faca spuma. Se adauga laptele , se omogenizeaza si se pune pe abur.Se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Se lasa crema la racit. Se bate frisca. Cand crema este rece se amesteca cu frisca batuta.


Se asambleaza in felul urmator, foaie, crema, foaie, crema, foaie crema si ornam cu nuca macinata.

 

TIPS-URI

1

Blatul se pune la frigider pentru a nu se lasa spuma de albusuri.

2

In loc de frisca , se poate pune unt .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "ILEANA"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Dea_Dea 1

26.05.2013, 13:49

Mihaa daaa? Prajitura egipteana nu am facut , sau zici de tortul egiptean ?

Miha 1

26.05.2013, 14:01

prajitura...tort...ce mai conteaza? Tot aia

Dea_Dea 1

26.05.2013, 14:10

Pfff nu chiar
Foile sunt la fel doar ca la tort eu bat albusurile pe rand pentru fiecare foaie (imi dau de lucru mai mult ) iar la asta am facut tot o data doar le-am impartit la copt .. crema difera
Nooa cat am scris sti tu ce vreau sa zic

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Greta Garbo