Prajitura in dreptunghiuri

de Dea_Dea in Prajituri, 20 Sep 2013 | 5849 vizualizari

 

O prajitura bunnnna!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 4 oua
  • 2 linguri apa
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • o lingura cacao
  • o lingura ness
  • o lingurita praf de copt
  • CREMA
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 5 linguri amidon
  • 300 ml frisca lichida
  • SIROP:
  • 200 ml apa
  • o lingurita de ness
  • o lingura de zahar
  • GLAZURA
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 gr. ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in dreptunghiuri:

Blat:


Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei iar la final faina si praful de copt. Punem jumatate de compozitie intr-o tava de chec , iar in cealalta adaugam cacaoa si ness-ul , si punem in alta tava de chec.Se dau la cuptor 35-40 min la poc potrivit. Se scot pe gratar si se lasa la racit.


Crema:


400 ml lapte , cu zaharul si esenta de vanilie se pun pe foc.Amidonul se dizolva cu laptele ramas. Cand laptele de pe foc clocoteste , punem amidonul amestecand continuu pana se ingroasa si se lasa la racit.


Frisca se bate si se incorporeaza in crema.


Sirop:


In 200 ml apa punem zaharul si nesul si amestecam pana se dizolva zaharul.


Glazura:


Ciocolata rupta bucati si frisca se pun pe aburi pana se omogenizeaza.Se lasa la racorit 2-3 min.


ASAMBLARE:


Blaturile se taie in trei (2 taieturi )pe lungime din lateral , iar apoi se taie pe deasupra tot pe lungime , tot in trei (2 taieturi).


Se pune o bucata alba, una neagra, una alba una neagra , se insiropeaza , se pune crema.


Randul urmator incepem invers, o bucata neagra una alba, insiropam , punem crema .


La final se glazureaza.

 

TIPS-URI

1

Se poate pune in blat doar cacao , sau doar ness.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in dreptunghiuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

deyutzky 1

20.09.2013, 20:32

Rocsi 1

20.09.2013, 21:41

Ce imi place si ce frumos ai decupat-o

_Alina_ 1

21.09.2013, 11:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Petre Roman"