Prajitura in trei culori

de ianculubita in Prajituri, 26 Iun 2011 | 5909 vizualizari

 

Azi fiind racoare pe la noi,m-am dat putin la caietul cu retete si pentru ca tot am facut sirop de trandafiri,l-am valorificat si bine am facut.Pentru ca este compozitie putina,am folosit forma de tort rotunda,altfel,nu iesea nimic.

 

INGREDIENTE

  • 4oua
  • 150g de zahar
  • 1lingura de unt
  • 1plic zahar vanilat
  • 200ml lapte
  • 250g faina
  • 50ml sirop de trandafiri(fiecare ce are)
  • 2linguri cacao
  • 1praf de copt cu sofran(nou in comert)
  • 1plic praf de frisca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in trei culori:

Ouale frecate cu zahar si zahar vanilat pana rezulta o crema spumoasa alba;

se adauga untul la temperatura camerei,laptele caldut,si faina amestecata cu praful de copt;

aluatul se imparte in trei si se pune la copt in forma de tort cu hartie de copt;

nu recomand o alta tava,pentru ca este compozitie putina;

primul blat ramane galben,se coace 8-10 min,in al doilea blat am pus siropul si la fel s-a copt iar in blatul trei am pus cacao si 2-3 linguri de lapte;

cat s-au racit blaturile am facut frisca dupa instructiunile de pe pachet apoi am insiropat blaturile putin cu un sirop din apa si zahar,am pus frisca intre ele iar deasupra ciocolata rasa;

am dat la frigider si acum va servesc;

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in trei culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din foi cu bulion si creme de caramel si de lamaie (de post)