Prajitura in trei culori

de ianculubita in Prajituri, 26 Iun 2011 | 3603 vizualizari

 

Azi fiind racoare pe la noi,m-am dat putin la caietul cu retete si pentru ca tot am facut sirop de trandafiri,l-am valorificat si bine am facut.Pentru ca este compozitie putina,am folosit forma de tort rotunda,altfel,nu iesea nimic.

 

INGREDIENTE

  • 4oua
  • 150g de zahar
  • 1lingura de unt
  • 1plic zahar vanilat
  • 200ml lapte
  • 250g faina
  • 50ml sirop de trandafiri(fiecare ce are)
  • 2linguri cacao
  • 1praf de copt cu sofran(nou in comert)
  • 1plic praf de frisca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in trei culori:

Ouale frecate cu zahar si zahar vanilat pana rezulta o crema spumoasa alba;


se adauga untul la temperatura camerei,laptele caldut,si faina amestecata cu praful de copt;


aluatul se imparte in trei si se pune la copt in forma de tort cu hartie de copt;


nu recomand o alta tava,pentru ca este compozitie putina;


primul blat ramane galben,se coace 8-10 min,in al doilea blat am pus siropul si la fel s-a copt iar in blatul trei am pus cacao si 2-3 linguri de lapte;


cat s-au racit blaturile am facut frisca dupa instructiunile de pe pachet apoi am insiropat blaturile putin cu un sirop din apa si zahar,am pus frisca intre ele iar deasupra ciocolata rasa;


am dat la frigider si acum va servesc;


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in trei culori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

geea 1

28.06.2011, 18:47

vreauuu!

geea 1

28.06.2011, 18:48

Lau 1

02.07.2011, 22:33

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
"Chec lipit"