Prajitura in trei straturi sau "desteapta"

de scortisoara in Prajituri, 18 Mai 2013 | 8393 vizualizari

 

De mult am vrut sa incerc prajitura asta, insa acum am gasit si reteta perfecta pentru ea!
Iese minunata, cu o baza tare , o crema de vanilie deasupra si la final un blat spongios. Ce ai putea vrea mai mult de la o prajitura? :)

 

INGREDIENTE

  • 240 g faina
  • 4 cani de lapte caldut
  • 8 oua
  • 300 g zahar
  • 250 g unt topit
  • 2 linguri de apa
  • vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in trei straturi sau "desteapta":

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma si le lasam apoi deoparte.

Separat batem galbenusurile cu zaharul si apa pana se formeaza o crema albicioasa si se tripleaza volumul compozitiei. Se adauga esenta de vanilie si untul topit apoi faina cernuta , amestecandu-se pana se obtine o compozitie omogena.

Lasam mixerul deoparte si ince incet adaugam laptele amestecand cu o spatula sau lingura.

Incorporam apoi incet incet albusurile si amestecam pana iese un amestec pufos.

O dam in tava sa se coaca la foc mediu in cuptorul preincalzit pentru 60 de minute, o lasam apoi sa se raceasca in cuptor, cu usa deschisa, dupa care o punem la frigider pentru minim 3 ore (eu am lasat-o peste noapte)

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in trei straturi sau "desteapta"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

scortisoara 1

20.05.2013, 18:20

Multumesc Diaconta!

Valclaudia 1

07.06.2013, 21:14

as vrea sa incerc si eu reteta ta...

scortisoara 1

08.06.2013, 13:24

sigur nu vei regreta Claudia!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta