Prajitura in trei straturi sau "desteapta"

de scortisoara in Prajituri, 18 Mai 2013 | 5323 vizualizari

 

De mult am vrut sa incerc prajitura asta, insa acum am gasit si reteta perfecta pentru ea!
Iese minunata, cu o baza tare , o crema de vanilie deasupra si la final un blat spongios. Ce ai putea vrea mai mult de la o prajitura? :)

 

INGREDIENTE

  • 240 g faina
  • 4 cani de lapte caldut
  • 8 oua
  • 300 g zahar
  • 250 g unt topit
  • 2 linguri de apa
  • vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in trei straturi sau "desteapta":

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma si le lasam apoi deoparte.

Separat batem galbenusurile cu zaharul si apa pana se formeaza o crema albicioasa si se tripleaza volumul compozitiei. Se adauga esenta de vanilie si untul topit apoi faina cernuta , amestecandu-se pana se obtine o compozitie omogena.

Lasam mixerul deoparte si ince incet adaugam laptele amestecand cu o spatula sau lingura.

Incorporam apoi incet incet albusurile si amestecam pana iese un amestec pufos.

O dam in tava sa se coaca la foc mediu in cuptorul preincalzit pentru 60 de minute, o lasam apoi sa se raceasca in cuptor, cu usa deschisa, dupa care o punem la frigider pentru minim 3 ore (eu am lasat-o peste noapte)

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in trei straturi sau "desteapta"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura in trei straturi sau "desteapta"-0
Prajitura in trei straturi sau "desteapta"-1
Prajitura in trei straturi sau "desteapta"-2

COMENTARII (15)

scortisoara

scortisoara 1

20.05.2013, 18:20

Multumesc Diaconta!

Valclaudia

Valclaudia 1

07.06.2013, 21:14

as vrea sa incerc si eu reteta ta...

scortisoara

scortisoara 1

08.06.2013, 13:24

sigur nu vei regreta Claudia!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!