Prajitura ingerilor

de ianculubita in Prajituri, 30 Iul 2013 | 4959 vizualizari

 

De prajitura ingerilor ati auzit??i se spune asa pentru ca este alba,pufoasa si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 100g faina
  • 225g zahar pudra
  • 8albusuri
  • 1lingurita zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1lingurita esenta de vanilie sau migdale
  • fructe de padure
  • Sos
  • 300ml lapte
  • 3galbenusuri
  • 1lingura zahar pudra
  • esenta de vanilie sau migdale
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ingerilor:

Batem bine albusurile cu zama de lamaie,un praf de sare ,iar dupa ce spuma sta in creste,adaugam zahar cate putin,adaugam esenta,faina cernuta si amestecam cu o spatula;rasturnam in forma de copt si lasam la cuptor la foc mic 30min;in acest timp facem sosul;punem laptele intr-un vas,il aducem la punctul de fierbere,dam deoparte,turnam in fir galbenusurile frecate cu zahar si amestecam bine;punem vasul in bain-marie si continuam prepararea pana se ingroasa putin dar fara sa clocoteasca iar la sfarsit adaugam esenta.

Dupa ce s-a copt prajitura si racit,o rasturnam pe platou,o pudram cu zahar si servim felii cu sos deasupra si fructe de padure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ingerilor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si crema caramel