Prajitura cu mere (de post)

de Bunica in Prajituri, 21 Mar 2014 | 5427 vizualizari

 

Este o prajitura pe care eu o ador!Si cel mai important pentru mine este ca ii place lui Matei.

 

INGREDIENTE

  • 300 ml. apa valda
  • 150 ml. ulei
  • 900 g. faina
  • 1 plic drojdie 8 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 kg. mere
  • zahar dupa gust(eu am pus 5 linguri)
  • 200 g. nuca macinata
  • 1 lingura scortisoara 4 linguri gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere (de post):

Intr-un vas de framantat pune faina.

In mijlocul ei fa un loc ca o gropita si pune drojdia,un praf de sare,uleiul,apa calda,zaharul si zaharul vanilat.

Framanta ingredientele pana obtii un aluat care nu se lipeste de maini.

Lasa aluatul sa se odihneasca in timp ce speli merele si le razi pe razatoarea mare.

Imparte aluatul in  doua

O parte din aluat se pune pe blatul de lucru si se intinde o foaie cat tava.

In tava dreptunghiulara a aragazului se pune hartie de copt.

Pune foaia din aluat in tava,presara grisul si pune merele rase.

Peste mere se presara zaharul ,scortisoara si nuca macinata fin.

Acopera cu cea de-a doua foaie si da la cuptorul incalzit la 170 grade .

Se lasa la copt pana se rumeneste frumos .

Se scoate tava din cuptor,se lasa sa se raceasca si se pundreaza.

Mi-a ramas aluat(a fost prea mult pentru tava mea)ai am facut 8 cornuri cu mere si nuca.Au fost foarte bune!

 

TIPS-URI

1

Merele se pune necalite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere (de post)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

de oanapl 7

pe 24.09 la 15:45

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea