Prajitura cu mere (de post)

de Bunica in Prajituri, 21 Mar 2014 | 3078 vizualizari

 

Este o prajitura pe care eu o ador!Si cel mai important pentru mine este ca ii place lui Matei.

 

INGREDIENTE

  • 300 ml. apa valda
  • 150 ml. ulei
  • 900 g. faina
  • 1 plic drojdie 8 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 kg. mere
  • zahar dupa gust(eu am pus 5 linguri)
  • 200 g. nuca macinata
  • 1 lingura scortisoara 4 linguri gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere (de post):

Intr-un vas de framantat pune faina.


In mijlocul ei fa un loc ca o gropita si pune drojdia,un praf de sare,uleiul,apa calda,zaharul si zaharul vanilat.


Framanta ingredientele pana obtii un aluat care nu se lipeste de maini.


Lasa aluatul sa se odihneasca in timp ce speli merele si le razi pe razatoarea mare.


Imparte aluatul in doua


O parte din aluat se pune pe blatul de lucru si se intinde o foaie cat tava.


In tava dreptunghiulara a aragazului se pune hartie de copt.


Pune foaia din aluat in tava,presara grisul si pune merele rase.


Peste mere se presara zaharul ,scortisoara si nuca macinata fin.


Acopera cu cea de-a doua foaie si da la cuptorul incalzit la 170 grade .


Se lasa la copt pana se rumeneste frumos .


Se scoate tava din cuptor,se lasa sa se raceasca si se pundreaza.


Mi-a ramas aluat(a fost prea mult pentru tava mea)ai am facut 8 cornuri cu mere si nuca.Au fost foarte bune!


 

TIPS-URI

1

Merele se pune necalite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

lucy2002 1

22.03.2014, 08:44

Vreu si eu !

lucy2002 1

22.03.2014, 08:45

Favorita!

-Miti- 1

22.03.2014, 10:09

Buni,cred ca vin sa iau hanoracul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu nuca si stafide - de post