Desert Tiramisu reţetă originală

de tiby in Prajituri, 11 Apr 2014 | 15134 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
O prajitura simpla si delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 1 pachet piscoturi
  • 500 g mascarpone
  • 250 ml cafea
  • 5 oua
  • 8 linguri zahar
  • 50 ml esenta de rom
  • cacao pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală


Se face o cana mare de 250 ml de cafea expresso sau cafea la filtru dar mai tare si se lasa sa se raceasca.


Se iau cele 5 oua si se separa albusurile de galbenusuri.


Peste cele 5 galbenusuri se pun cele 8 linguri de zahar si se freaca bine impreuna, pana amestecul isi schimba culoarea si consistenta si se topeste tot zaharul.


Peste compozitia astfel obtinuta adaugam 500 g de mascarpone si amestecam pana se omogenizeaza.


Separat, intr-un bol, batem cele 5 albusuri spuma si apoi le turnam peste crema de galbenusuri, zahar si mascarpone amestecand usor cu lingura de lemn, de jos in sus, pana se incorporeaza toata spuma.


Cafeaua racita se amesteca cu esenta de rom.


Se trece la ansamblarea prajiturii intr-o tava (eu am folosit o tava yena termorezistenta).


Se incepe prajitura cu un strat de piscoturi. Se trec rapid piscoturile prin cafea pe ambele parti, dar avand grija sa nu se imbibe foarte tare si se pun unul langa altul in tava, pana se acopera toata suprafata tavii. Peste acest strat de piscoturi turnam aproximativ 1/2 din crema si o intindem uniform, apoi punem un nou strat de piscoturi trecute prin cafea si ca ultim strat, turnam restul de crema ramasa.


Se orneaza cu cacao pudra si se introduce la frigider.


Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Pentru un plus de gust, se pot adauga in cafea 1-2 lingurite de amaretto.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Micutza Luana 1

12.04.2014, 09:11

yamiii

MIUTA 1

12.04.2014, 16:32

pity19 1

13.04.2014, 10:31

buna prajitura

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu blat