Prajitura cu blat de cocos si crema de mascarpone

de mirela0911 in Prajituri, 18 Dec 2016 | 3370 vizualizari

 

Ieri, toata ziua am facut torturi si prajituri, pentru altii :D, dar printre ele am facut ceva rapid si pentru noi, din albusurile stranse prin congelator!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 8 albusuri
  • un praf de sare
  • 8 lg zahar
  • 3 lg faina
  • 100 g nuca de cocos

Pt. crema:

  • 3 lg crema de vanilie (ramasa de la torturi)
  • 250 g mascarpone
  • 150 ml frisca

Mai este nevoie de:

  • 3 lg crema nutella
  • ciocolata amaruie pentru ras
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat de cocos si crema de mascarpone:

Blatul: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se incorporeaza apoi faina si nuca de cocos.


Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca. 25-30 de minute (se face testul cu scobitoarea). Se scoate din cuptor, se pune pe un platou si, asa fierbinte, se unge cu crema nutella. In timp ce se raceste blatul, se pregateste crema.


Crema: Mascarpone se mixeaza impreuna cu crema de vanilie. Separat se bate frisca, apoi se incorporeaza in crema de mascarpone cu vanilie. Se va obtine o crema pufoasa, aromata.


Se unge toata suprafata blatului cu crema, iar deasupra se rade ciocolata amaruie.


Se poate portiona ca atare sau daca preferati o prajitura mai inalta, se taie blatul in doua si se suprapun.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti crema de vanilie, se poate prepara un plic de praf de budinca conform instructiunilor, doar cantitatea de lapte va fi mai mica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de cocos si crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

mirela0911 1

19.12.2016, 19:44

Anca, cu mare drag! Dau și cafeaua!

-Marius- 1

20.12.2016, 13:02

Gherca Daniela 1

26.12.2016, 17:08

ce prajitura frumoasa cu un gust tare bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ,,Dobos,,